5 x workouts voor een betere conditie

Sport & gezondheid door Fadak

Is jouw conditie zo slecht dat je niet eens mee durft te doen aan groepslessen, omdat je het einde toch niet haalt... Met deze vijf workouts kun je jouw conditie verbeteren. Vier weken lang 30 minuten trainen en een spinningsessie wordt op deze manier appeltje eitje! 

Wandelen

Ga iedere dag een halfuur wandelen en verhoog het tempo voor jezelf naarmate het beter gaat. Ben je toe aan iets uitdagends, ga dan hiken. Voor je het weet hike je met twee vingers in je neus door de duinen heen. Je bouwt niet alleen je conditie op, maar verbrand ook nog verrassend veel calorieën.

Dansen

Nee, we hebben het niet alleen over dansen tijdens een avond uit, maar thuis kun je ook flink losgaan. Muziek aan en gaan. Gooi je armen in de lucht, shake je heupen heen en weer en je zult binnen no-time zweten. En het is nog leuk ook.

YouTube workout

Je hoeft geen personal trainer in te huren om een intensieve workout te kunnen doen. Het internet staat vol met trainvideo’s die jij gemakkelijk thuis kunt oefenen. Wees streng voor jezelf en houd je doel voor ogen. De resultaten na een paar weken zullen je verbazen.

Traplopen

Dit is één van de beste manieren om je conditie een boost te geven. Om direct met 30 minuten te beginnen is heftig, bouw het daarom op voor jezelf. Begin eerst met 10 minuten en ga een stap verder als je merkt dat het makkelijker wordt voor je. Een andere manier van lopen is de trap op sprinten en zo zijn er nog talloze andere manieren.

Zwemmen

Je verbetert tijdens baantjes zwemmen niet alleen je conditie, maar je verbrandt ook veel calorieën. Twee vliegen in een klap. En het zorgt voor afwisseling in je sportschema. Iedere dag op de loopband staan word je ook niet vrolijk van.