Beauty / Haar
Haar

Met deze simpele truc kun je zien of je haar gezond is

Oh oh, die arme lokken van ons hebben heel wat te verduren en vooral tijdens deze koude periode. Elke ochtend met de krultang erdoor en de hele dag met de gloeiende verwarming op standje tien: nope, ons haar wordt er niet beter van. Wil je testen hoe gezond jouw haar is? Met deze simpele truc weet je het. 

Laat een pluk van haar in het glas met water zakken. Als je haar blijft drijven, betekent het dat je haar nog in een goede staat is. Zodra je ziet dat je haarpluk rechtstreeks naar de bodem drijft, dan is er werk aan de winkel. Door de hoeveelheid vocht die je haar kan opnemen, kun je concluderen of het gezond is of niet. Hoe meer water je haar op kan nemen, des te meer beschadigd het is.

Herstel je lokken
Geen reden tot paniek, je kunt je haar op verschillende manieren weer een boost geven. Wissel bijvoorbeeld je shampoo om en koop er een die bedoelt is voor droog haar. Je kunt je haar ook wekelijks een boost geven met een DIY-masker van bijvoorbeeld verschillende oliën. En last but not least: drink genoeg water! Dit heeft niet alleen een voordeel voor je haar maar ook voor je huid. Makkie!