Sokken aan in bed? Helemaal zo slecht nog niet...

Lichaam door Chiara

Oh baby it’s cold outside! En daarom blijven wij tijdens deze vrieskou maar al te graag zoveel mogelijk in ons knusse stulpje plakken. Met donzen dekentjes, dikke trui en fluffy sokken in bed. In bed?! Sokken naar bed is toch hartstikke ongezond? Think again! 

Onderzoek van de Universiteit van Groningen toont namelijk aan dat sokken dragen in bed jouw slaappatroon juist een enorme boost geeft. Vergeet doktersvoorschriften, alcoholische versnaperingen en lang baden voor jouw dagelijkse schoonheidsslaapje. Als jij je voeten met een laag wol bedekt warmen je bloedvaten zodanig op dat je hersenen ervan uit gaan dat jij klaar bent om te gaan slapen. Mocht jij geen moeite hebben om elke nacht na één zucht in dromenland te belanden, hebben we nog een gouden reden om fluffy socks aan te schaffen tijdens de vorstige nachten….

Deze voetkacheltjes zorgen namelijk voor een (nóg) beter seksleven! De Universiteit van Groningen stelde een aantal koppels op de proef via een meting door een hersenscan. Het resultaat? Maar liefst 80% van de koppels die sokken dragen in bed komen gemakkelijk tot een climax. Terwijl dit percentage bij de stellen die hun sokken liever in hun ladekast laten liggen slechts 50% is. Kortom; knusse kousen zorgen voor hetere hoogtepunten. Wij trekken alvast een sprintje naar de dichtstbijzijnde sokkenboer.