Beauty / Haar
Haar

Zo oogt je haar weer fris zonder het te wassen

Je hebt welgeteld vijf minuten lang de longen uit je lijf gerend op die ellendige loopband en je hebt ook nog eens 100 calorieën verbrand op de crosstrainer. Schouderklopje voor jezelf. Het zweet op je voorhoofd vertelt dat het wel mooi is geweest. Tijd om te douchen. Je lokken onthoud jij alleen liever van een wasbeurt. Maar hoe krijg je je haar dan weer een beetje fris?   

Droogshampoo
Volgens sommigen is het een beetje kiezen tussen twee kaden: vette slieren die aan je hoofd plakken of naar een fles droogshampoo grijpen. Er wordt gewaarschuwd dat je droogshampoo niet te vaak moet gebruiken want het maakt je hoofdhuid droog en je poriën kunnen ervan verstopt raken. Maar een keertje droogshampoo in je haar sprayen, kan geen kwaad.Haarband
Als je aan een haarband denkt, denk je al snel aan die ene met lieveheersbeestjes die je in groep 3 droeg. Tegenwoordig heb je gelukkig ook een heleboel leuke en hippe haarbanden die helemaal niet dit ouderwetse haarbandidee oproepen. Wat dacht je bijvoorbeeld van eentje met kattenoortjes? Of gewoon een sjaaltje in je haar?

Droogconditioner
Een droogconditioner is een beetje hetzelfde idee als een droogshampoo. Alleen is deze meer bedoeld voor de ladies met van nature droog haar. Als jij je haren een aantal dagen niet hebt gewassen en wel droog haar hebt, worden de puntjes er vaak niet mooier op. In dit geval kun je droogconditioner gebruiken om ze weer wat meer te laten shinen.

Een andere haarstijl
De meeste dames dragen hun haar vaak los. Is makkelijk, hoef je geen klopjacht te openen naar de vermiste elastiekjes. Maar als je haar een beetje vettig en futloos is, kan het juist leuk staan om je haar in een vlecht te dragen. Vaak blijft je vlecht ook beter zitten wanneer je haar een beetje viezig is. Win-winsituatie dus. 

Babypoeder
Het is iets wat de meesten van ons niet standaard in hun toiletkast hebben staan: babypoeder. Zonde, want het kan wonderen verrichten voor je haar! Door een beetje poeder door je lokken te halen, oogt het meteen frisser. De poeder absorbeert het vet uit je haar namelijk een beetje. Föhnen
Je föhn tover je vaak pas tevoorschijn als jij je haar hebt gewassen. Maar een beetje warme lucht door je haar kan ook helpen als het vettig is. Als je haar vet is, hangt het vaak een beetje futloos rondom je gezicht. Door het te föhnen geef je het juist een extra boost.

Wat doe jij met je haar als je geen tijd hebt om te douchen?