Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Halleluja! Met deze app kun jij al je awkward posts verwijderen

Oh, sh*t! Hoe vreselijk zou het zijn als je niet wordt aangenomen op de universiteit van je dromen of wordt afgewezen voor the job of your dreams, omdat je ooit een hele domme foto hebt geplaats op het internet. Helaas gebeurt het vaker dan je denkt.

Als je op zoek bent naar een manier waarop je al die awkward Tweets kunt verwijderen van toen je in een dronkenbui was of die ene selfie waar je wel erg gewaagd op staat… Stop dan nu met zoeken! Vanaf nu kun je op deze geniale wijze al je ‘foute’ posts laten verdwijnen van het internet. Hoe? Lees dan verder!

The lifesaver
Deseat.me is vanaf nu je redder in nood! Via deze applicatie kun je alle gênante dingen die je ooit in je leven hebt geplaatst verwijderen van social media accounts die gelinkt zijn aan je Google account. Begin eerst met het afschermen van je profiel op de verschillende platformen en delete alle profielen waar je geen gebruik meer van maakt. Dit beperkt de resultaten op Google als iemand je opzoekt.

Hoe werkt het?
De app geeft je een lijst met alle accounts die je ooit met Google gelinkt hebt en verwijst je direct door naar de pagina met informatie over hoe je jouw pagina kunt verwijderen. En bepaalde dingen op het internet kunnen pas volledig offline gehaald worden als je bijvoorbeeld je hele Facebook account delete. Net zoals die schokkende foto die je vier jaar geleden in een straalbezopen bui hebt genomen tijdens je vakantie op Ibiza.

100% zekerheid?
Jammer genoeg is het een stuk moeilijker om echt ALLES wat je ooit op het internet hebt gepost uit de lucht te halen, maar het is een begin! Om volledig met een ‘schone lei’ te beginnen kun je het beste een nieuwe account maken en deze koppelen aan Google+ en het vol gooien met representatieve foto’s. Zodra je nieuwe baas dan research naar je doet, zullen die als eerst geshowd worden in de zoekmachine. Denk voortaan dus nog een paar keer na voordat je van plan bent om een bericht te plaatsen op het internet.

Wat is het ergste wat jij ooit op het internet hebt geplaatst?