De perfecte bruidsjurk voor jouw figuur

Fashion door Chiara

Naast het feit dat je bruiloft dé dag van je leven is, zullen alle ogen ook nog eens op jou gericht zijn. Dit zijn natuurlijk extra belangrijke redenen om op je allermooist op het altaar te verschijnen. Maar de zoektocht naar een mooie galajurk voor een degelijk feestje is al een lastige opgave, laat staan een bruidsjurk. Vooral met oneindig veel keuze. Maar of jij nu voor een traditioneel witte, romantisch kant of sprankelende glitters gaat… Het juiste model is het halve werk. Daarom hebben wij voor ieder lichaamstype een passend model uitgekozen, zodat jij het stralende middelpunt zal zijn tijdens je huwelijk.  

Komkommer
Ben jij een slanke den en je lengte mee? Dan kun je eigenlijk elk type model hebben. Als je wat meer vrouwelijke vormen zou willen creëren kun je kiezen voor een a-lijn, een jurk met een grote, volle rok of juist een korte rok met veel volume. Deze modellen lopen vanaf de taille wat wijder uit, waardoor je een erg mooi silhouet creëert. Haltertops of bandjes in een V-vorm maken je boezem optisch groter.

Augurk
Ben je slank, maar juist erg klein? Het mermaid-model zal jou dan als gegoten zitten. Door de lange staart en lijfje krijg je optisch een langer effect en krijgt je lichaam meer volume. Zowel een V-hals als een korte rok zorgt ervoor dat je een paar centimeters groei

Peer
Is jouw bovenlijf slanker dan jouw onderlijf? Dan is een strapless jurk met een gigantische, opvallende rok met veel volume perfect voor jouw lichaam. Een onderkant met veel volume zorgt ervoor dat de aandacht zich vestigt op je taille. En een strapless bovenkant, zoals een sweetheart-halslijn, legt de nadruk juist weer op je decolleté. Als je je benen langer wil laten lijken, kun je kiezen voor een korte of halflange jurk met brede bandjes.

Appel
Ben jij juist het tegenovergestelde van de peer (slanke benen en een goed gevuld bovenlijf)? Dan zal het empire-model jouw lichaam tot haar recht laten komen. Dit model zit nauw rondom de boezem en loopt daarna vloeiend uit in één rechte lijn, voor een mooi afslankend effect. Door een accent op je taille te leggen met bijvoorbeeld een mooie kristallen riem, creëer je een slankere taille.

Zandloper
Heb jij volle borsten, billen en heupen, maar juist een smalle taille? Voluptueuze dames kunnen veel modellen hebben. Maar een mermaid-model accentueert jouw rondingen het beste. Om je vrouwelijke vormen echt naar voren te brengen kun je voor de bovenkant van de jurk een mooi korset of een sweetheart-halslijn kiezen.

Extra tips
Kortom; accentueer jouw pluspunten en verdoezel jouw minder sterke punten. Heb je bijvoorbeeld korte benen? Dan moet je ervoor zorgen dat jouw jurk uit één stuk bestaat, zodat jouw legs een stuk langer lijken. Ben jij minder blij met je armen? Kies dan een jurk met lange mouwen of ga voor een mooi jasje. Heb je een (baby)buikje? Kies dan een jurk die vanaf de taille wijd uitloopt om je buikje te camoufleren. Voor elke flaw is er een trucje om deze te verdoezelen en voor elk bodypart waar je trots op bent is er een manier om deze juist de showen!