Gerechten die je gewoon klaar kunt maken in je magnetron

Eten door Sabine

We proberen onszelf zo af en toe een culinair hoogstandje voor te schotelen, maar als je pas laat in de supermarkt kunt zijn, heb je geen zin in ingewikkeld gedoe. Gelukkig kun je, naast kant-en-klaarmaaltijden, ook de volgende gerechten in je magnetron bereiden. Makkelûûûk!

Gepocheerde eieren

Gepocheerde eieren krijg je niet zo vaak op je bord. Het lijkt echt een ongelooflijk ingewikkeld proces om die dingen klaar te maken. Gelukkig hoef je geen Gordon Ramsey te zijn om dit te bereiden. Enkel een magnetronbestendig schaaltje vullen met water, een ei hierin breken, een minuut in de magnetron en voilà.

Een cakeje in een mok

Heb je een mooi avondmaal op tafel gezet, maar heb je ook nog zin in iets zoets? Flans dan snel een mugcake in elkaar. Het is supersimpel: je hoeft alleen maar op internet te zoeken naar mugcake en de recepten vliegen je om de oren. Even de ingrediënten bij elkaar voegen, roeren, paar minuutjes in de magnetron en aanvallen maar. 

Mac and Cheese

Mac and Cheese klaarmaken op het fornuis? Nee joh, kan gewoon in de magnetron. Wat je nodig hebt: macaroni, water, zout, melk en geraspte kaas. Doe een laagje macaroni in een magnetronbestendig schaaltje en zorg dat dit net onder water staat. Zet dit twee minuten in de magnetron en roer daarna goed door. Pak vervolgens ovenwanten om je schaal uit de magnetron te halen. Hierna voeg je wat melk en de kaas toe en zet dit nog even in de magnetron tot de kaas gesmolten is. 

Risotto

Normaal gesproken duurt het toch zeker wel een half uur voor je risotto klaar is, maar deze magnetronrisotto is binnen 10 minuten klaar. Wat je nodig hebt? Twee eetlepels boter, een halve gesnipperde uit, twee gemalen tenen knoflook, 95 gram risottorijst, 500 milliliter groentebouillon en witte wijn. Daarnaast nog ingrediënten voor de desgewenste risotto, bijvoorbeeld champignons, tijm en Parmezaanse kaas. En zorg voor een schaal die in de magnetron kan! Doe wat boter in de schaal, zet dit anderhalve minuut in de magnetron en roer elke 30 seconden. Voeg hierna de zout toe, de helft van je rijst en 80 ml van je bouillon. Bedek dit losjes met plastic en zet het in de magnetron voor twee minuten. Hierna weer roeren en bouillon toevoegen als dat nodig is. Voeg hierna de wijn toe en de gesneden champignon. Dek het weer af met plastic en zet het weer twee minuten in de magnetron. Voeg hierna de tijm en kaas toe en zet het nog weer even in de magneton tot je kaas zacht is.