Lifestyle / Eten
Eten

Worteltjestaart in 5 minuten

Zoet, snel, vullend en ook nog gezond! Whaaa! Wat wil je nog meer? Niets, toch? Voor elke zoetekauw van de bovenste plank die geen uitgezakt lijf a la Barbapapa wil is deze easy carrot cake de uitvinding van de eeuw!

Ja, wij hebben heel veel guitly pleasures. Elke vrouw heeft heel veel guitly pleasures. En als ze zegt dat dat niet zo is, dan liegt ze. Denken wij. Want wij kunnen ons geen leven zonder guilty pleasures voorstellen. Deze carrot mug cake van Foodness.nl is er zo één. Oh nee! Dit is alleen een pleasure, want hij is helemaal niet guilty! Joehoe! En hij is ook nog eens in vijf minuutjes klaar. Met de afwas die je ervan overhoudt ben je langer bezig, zullen we maar zeggen.


Dit heb je nodig
- 25 gram havermout
- 1 ei
- 1 banaan
- 1 theelepels kaneelpoeder
- 1/2 theelepel speculaaskruiden
- 1/2 winterpeen
- 2 eetlepels yoghurt

Dit heb je nodig voor de garnering
- 2 eetlepels kwark

Dit met je doen
1. Meng alle ingrediënten voor de mug cake door elkaar. Dat kan in de blender, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken, of goed prakken en klutsen met een vork. Hoe fijner je de wortel raspt, hoe fijner de structuur van je mug cake wordt. Houd je juist wel van grovere stukken, rasp de wortel dan minder fijn.

2. Vet een kopje in met kokosolie.

3. Giet het beslag in het kopje en bak je mug cake 1 minuut en 30 seconden in de magnetron (900 Watt). Check of het binnenste al goed is; als het nog vloeibaar is moet je de mug cake nog 10 of 20 seconden langer laten garen.

4. Schep de (vanille)kwark erover. Klaar!

5. Liever niet in de magnetron? Zet je kopje dan in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Na 20-25 minuten is je mug cake klaar.

Enjoy!