8 dingen in huis waar je gelukkiger van wordt

Wonen door Fadak

Niets zo fijn als thuiskomen in je eigen huis: je hutje, je nest, je onderkomen. Hoe zorg je ervoor dat je nog gelukkiger wordt van jouw huis?

#1. Groen en geel 
Er is een onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit van Amsterdam naar welke kleuren ons het meest gelukkig maken. Nou ladies, we moeten jullie helaas teleurstellen dat het geen roze is, maar de kleuren groen en geel. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor groene of gele accessoires.

#2. Vanillegeur  
Ben jij na een lange en slopende dag toe aan wat ontspanning? Haal dan wat vanillekaarsen of geurstokjes in huis. Vanille heeft namelijk een ontspannende werking en we worden er gelukkiger van. Vanillebonen bevatten een opbeurende eigenschap.

#3. Foto's 
Foto's als baby, met je beste vriendinnen en van je ouders tijdens hun trouwdag. Een huis met foto's geeft het niet alleen iets persoonlijks, maar elke keer als je ernaar kijkt roept het een bepaald gevoel bij je op. Foto's met bepaalde herinneringen roepen kalmte en postieve gevoelens op.

#4. Een dagboek
Vroeger konden we er niet genoeg hebben je schreef er in op wie je verliefd was en welk meisje van de klas je echt niet mocht. Maar het is echt een must om een dagboek bij te houden. Je kunt er al je gevoelens en herinneringen in kwijt, zodat er in je hoofd genoeg ruimte is om na te denken over de toekomst. En het teruglezen van oude dagboeken maakt je happy!

#5. Verse bloemen
Eerlijk is eerlijk, zo een bos bloemen met al die vrolijke kleurtjes daar kun je toch niet anders dan hartstikke blij van worden! Heb je niet altijd tijd om op de markt een bossie bloemen te halen? Dan zou je bijvoorbeeld orchideeën kunnen halen, die eisen weinig aandacht en ze blijven ook nog eens heel lang mooi!

#6. Huisdieren
Goed nieuws voor alle dierenliefhebbers! Dieren zijn meer voor ons dan alleen knuffelmaatjes. Ze kunnen ons gelukkiger maken door interactie en contact met ons te maken en simpelweg het gezelschap wat ze ons bieden. Ook zorgt een huisdier ervoor dat we altijd onder de mensen zijn. Van dierenarts tot een gesprek aangaan in het park met andere hondenliefhebbers.

#7. Een opgemaakt bed 
Als je dit gewoonlijk niet doet, dan moet je vanaf morgenochtend gewoon je bed opmaken vanaf het moment dat je opstaat. Die twee extra minuten besteden aan een fijner en relaxter thuiskomen in de avond, daar doen we het wel even voor!

#8. Less is more
Hoe opgeruimder je huis, hoe relaxter je hoofd. Vrouwen die veel spullen bezitten zijn ook sneller gestrest.