Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Wat zijn jouw pensioendromen?

Wat zouden wij vrouwen doen als er plots een groot bedrag op onze rekening zou staan? De wereld afreizen, onze garderobekast aanvullen met exclusieve items of investeren in een droomvilla? Pensioendromen genoeg! Daarom is het erg belangrijk om nu al te sparen voor later... 

Nooit meer werken
De eindeloze snoozesessies, stressvolle ochtenden, hersendodelijke deadlines en langdurige kantooruren laten ons snakken naar zon, zee strand en voornamelijk; rust. Nu zijn die paar weekjes per jaar die we mogen opnemen heel erg fijn hoor... Maar als het aan ons zou liggen zouden we elke dag uitslapen en doen wat we willen, wanneer we dat willen. En al kunnen we ons het bijna niet indenken, er komt een dag dat we kunnen genieten van de langste vakantie van ons leven. Met andere woorden; ooit gaan we met pensioen en kunnen we genieten van onze lang verlangde en vooral welverdiende onbeperkte vrije dagen.

Wat zijn jouw dromen?
Zit jij in je hoofd al op een luxe jacht in het midden van de Caribische zee met een cocktailtje in je hand die je persoonlijke sexy butler jou net heeft toegereikt? Wij weten wel wat wij later willen als we oud zijn… De Rabobank was hier echter erg nieuwsgierig naar en heeft een onderzoek opgezet onder werkenden tussen de 35 en 50 jaar. Wat zijn onze pensioendromen nu werkelijk? De gemiddelde Nederlander tussen de 35 en 50 jaar heeft een duidelijk ideaalbeeld over hoe hij z’n pensioen door wil brengen. In de top vijf staan namelijk; op luxe vakanties gaan, de wereld afreizen, lekker vaak uit eten, meer sporten of tijd besteden aan andere hobby’s en niet te vergeten shoppen. Ook onze woondromen werden op de proef gesteld. De meerderheid van ons vrouwen blijkt later het liefste op een boerderijtje te wonen. Zie jij jezelf al vertoeven tussen de biggetjes en kalfjes? Of val jij in de categorie rondreizen met een camper of wonen in een villa of penthouse? Doe ons maar, net als de mannen, een onbewoond eiland hoor! 

Dream on
Either way
; stop maar met dromen. Al denken we later een goudmijn te hebben opgebouwd, ook sparen gaat niet van een leien dakje! Daarom is het ook niet gek dat zes op de tien Nederlanders denken later onvoldoende op hun rekening hebben staan om hun dromen om te toveren in werkelijkheid. Sterker nog, wij gaan ervan uit dat we minimaal 1000 euries bovenop onze AOW nodig hebben om onze wensen uit te laten komen. Dit omdat een groot deel van de Nederlanders het geld momenteel niet kan missen en zich nu nog geen zorgen maakt over wanneer we grijs en gerimpeld zijn. But what about our dreams? Juist dan hebben we toch de tijd om te reizen, onze hobby’s uit te voeren en te ontspannen in onze luxe villa? Daarnaast willen we onze (klein)kids ook graag verwennen als echte sugargrannies! Dus… Be smart en begin nu met sparen!

Spaar jij al voor je eindeloze vakantie?