ZeTest: Zomergeurtjes 2011

Lichaam door Madelon

Geurtjes zijn ontzettend persoonlijk én tijdsgebonden. De meeste mensen dragen in de winter het liefst de wat warmere, zwaardere geuren, om in de zomer de frisse en luchtige geurtjes tevoorschijn te toveren. Ook al is het écht een must om geurtjes zelf te ruiken en te testen voor je ?m daadwerkelijk aanschaft, een korte preview is nooit weg. Daarom testten wij (blind!) de volgende, zomerse geurtjes: Love and Glamour van Jennifer Lopez, Sun Eau de Soleil van Jill Sander, Eternity Summer van Calvin Klein en Curacao Cocktail van Marc Jacobs.

Love and Glamour van Jennifer Lopez (afgeprijsd van ?35,- naar ?31,50 voor 50 ml)


Jennifer Lopez brengt met Love and Glamour haar negende geur uit. Hoewel de verpakking er niet heel luxe uitziet, maakt het flesje dat goed met de mooie vorm en de gouden kleur. De geur zelf bevat topnoten als mandarijn, guave, orchidee en nectarine, gevolgd door zoete waterlelie, kokos en bloemblaadjes van jasmijn. De geur wordt afgesloten met sandelhout, muskus en amber. Kortom: een zoet, warm geurtje!

Jet: ?Ik vind dit geurtje lekker zoetig. Een beetje meisjesachtig, maar wel fris. Past perfect bij de zomer! Een 7,5.?
Madelon: ?Ik had het niet verwacht, maar dit geurtje vind ik toch wel érrug lekker. Ik kan er de hele dag wel aan ruiken! Een dikke 8,5.?

Sun Eau de Soleil van Jil Sander (exclusief verkrijgbaar bij Douglas, ?39,50 voor 100 ml)


Deze nieuwe, exclusieve versie van Sun van Jil Sander is een stuk frisser en een stuk fruitiger dan de vorige versies. Dat mag ook wel met een naam als ?eau de soleil?! En zomers is het geurtje zeker, met noten als mandarijn, citroenschil, roze grapefruit, lotusbloem, kostbare houtsoorten en muskus. Wel staat alcohol op de ingrediëntenlijst, kijk dus goed uit in de zomer en draag dit geurtje niet als je veel in de zon gaat... Dat zal je huid wat minder fijn vinden!

Jet: ?Dit is een heerlijk zoet, warm geurtje. Je ruikt de zon er gewoon in! Ik geef ?m een 8,5.?
Madelon: ?Wat een heerlijk geurtje is dit! Lekker zoet, maar niet té. Ik vind ?m een beetje unisex. I like! Deze krijgt van mij een dikke 9.?

Eternity Summer van Calvin Klein (?61,00 voor 100 ml)


Eternity Summer van Calvin Klein ziet er niet alleen bloemig uit, maar ruikt ook nog eens zo! De noten die de parfum bevat zijn onder andere viooltjesblad, koriander, jasmijn, lotuslelie, muskus en vijgenhout. Dit geurtje is een limited edition, dus wil je ?m hebben? Wees er dan snel bij...

Jet: ?Dit geurtje is lekker fris, maar heeft wel een beetje een scherp randje. Het doet me een beetje denken aan een eau de toilette... Niet mijn favoriet. Ik geef ?m een 6.?
Madelon: ?Deze superbloemige geur is voor mij persoonlijk té zoet om de hele dag om me heen te hebben. Ik ga er na een dag hoofdpijn van krijgen. Een 6,5.?

Curacao Cocktail van Marc Jacobs (?68,- voor 300 ml)


Marc Jacobs brengt met zijn ?splash?-collectie zes verschillende geurtjes uit, waaronder deze zomerse Curacao-versie. De grote, blauwe fles en verpakking zorgen ervoor dat je bijna niet om het geurtje heen kan, mocht je ?m zien staan in de schappen. De noten in het geurtje zijn limoen, mandarijn, lavendel, bloedsinaasappel, peer, muskus en wit mos.

Jet: ?Ik vind dit een erg lekker geurtje! Heel fris en zoet, maar wel met een zurig ondertoontje. Ik ruik er een beetje citrus in! Een prima zomergeurtje, ik geef een 7,5.?
Madelon: ?Dit geurtje is mij net iets te ?zacht?. Ik zou ?m lekker vinden ruiken bij iemand anders, maar het is niks voor mij ? ik hou van geurtjes met karakter, en dat mist deze, wat mij betreft. Een 7,5.?

Weet jij al welk geurtje jij deze zomer gaat aanschaffen?