ZeTest: Scheerolie

Lichaam door Anouk

Scheerolie maakt je huid zacht en glad. Ook is de kans op wondjes kleiner, omdat het mesje door de olie makkelijker over je huid glijdt. Lotion is niet meer nodig, want de olie zorgt ervoor dat je huid niet meer uitdroogt. Bovendien heb je maar weinig olie nodig voor een scheerbeurt. Pluspuntje: ook je scheermesje gaat langer mee!

ZeTest

Voor mij staat een klein wit flesje van nog geen 7,5 centimeter hoog met een inhoud van vijftien milliliter. Moet ik hier honderd scheerbeurten (ongeveer drie maanden) mee doen? Ik ben benieuwd. De scheerolie is geschikt voor de normale en gevoelige huid en kost ongeveer €3,50. Je kan het gebruiken voor je benen, oksels en bikinilijn, zowel droog als onder de douche. Ik kies voor het laatste.

Als eerste maak ik mijn huid nat onder de douche. Op de verpakking lees ik dat ik vier druppels nodig heb voor een scheerbeurt. Voorzichtig doe ik een paar druppels in mijn handpalm en vervolgens masseer ik dit op mijn huid. Voor een optimaal scheerresultaat moet ik tijdens het scheren extra water op mijn huid brengen. Aangezien ik het optimale resultaat wil, doe ik dit maar.


En?

In één woord: ja! Ik ben heel blij met mijn gladde, zachte benen. En dat maar liefst twee dagen lang! Ik heb geen droge huid en ook geen scheerbultjes meer. En het is ideaal om in de zomer mee te nemen op vakantie, omdat het flesje zo klein is. Wel wil ik je nog een paar tips meegeven als je de scheerolie gaat gebruiken:

1. Maak je scheermesje tijdens het scheren regelmatig schoon. Er blijft namelijk weleens prut (olie met haartjes) achter in je mesje.
2. Je hebt een druppel nodig per oksel en twee druppels per been. Ik heb ook twee druppels gebruikt voor mijn bikinilijn, aangezien dit een gevoelige plek is.
3. Verwacht niet dat het schuimt. Je ziet de olie niet goed. Wil je weten of je alle haartjes hebt weggeschoren? Voel dan even met je handen.

Ga jij dit wondermiddel gebruiken?