ZeTest: Levi?s Curve ID

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Nog even een korte introductie. Op Ze.nl konden jullie al eerder het principe van Levi's Curve ID lezen. Het passysteem heeft drie verschillende vormen: de Slight Curve (voor de wat rechtere lichamen met weinig curve tussen de taille en de heupen), de Demi Curve (voor iets meer curve/verschil tussen heupen en taille) en de Bold Curve (voor nog meer curve/verschil). Levi's bracht eerder dit jaar al nieuwe modellen, wassingen en maten uit. Voor elk wat wils dus!

Een spijkerbroekenlijn, die alle vrouwen ter wereld als gegoten zou zitten. Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Tenminste, dan dachten wij wel. Want ook de redactie van Ze.nl heeft ontzettend veel moeite met het vinden van de ideale spijkerbroek. Heb je eindelijk een broek gevonden die qua lengte goed zit (wat al heel lastig is), dan zit ‘ie bij je heupen te strak – of andersom. Wat een drama! Daarom konden wij het niet laten om naar de Levi’s Store af te reizen en de beruchte, of beter gezegd: befaamde broeken met de unieke pasvormen van Levi’s Curve ID te passen. Bij het zien van het rek vol mooie modellen, werden we helemaal enthousiast. Zouden al die goede verhalen echt waar zijn? En welke curve zouden we zijn? Nieuwsgierig lieten we onszelf opmeten…
Bij het meetsysteem wordt uitgegaan van het verschil tussen de omvang van je taille en de omvang van je heup. Is die minder dan drie centimeter, dan ben je een Slight Curve. Tussen de drie en vijf centimeter heb je een Demi Curve nodig en boven de vijf centimeter past een Bold Curve het best bij je. Ondanks dat onze figuren niet meer van elkaar hadden kunnen verschillen, kwamen we beiden uit op de Demi Curve. Iets wat logisch is, want het gaat om de vorm van je lichaam, ook al is die wat voller of wat slanker. De Demi Curve dus. De Curve ID-broeken zijn verkrijgbaar in skinny, straight en bootcut. Genoeg keuze dus, het zoeken naar een leuk modelletje kon beginnen…

  


...en passen maar!

 


Na uitvoerig passen, rondjes draaien, bekijken, meten, nog een keer bekijken, de andere kant op draaien, keuren, kwamen we tot de conclusie dat de jeans die we uitgezocht hadden… toch best wel heel erg goed zaten! De modellen pasten inderdaad perfect bij ons figuur. Ze sloten aan de bovenkant mooi aan en accentueren de heupen op de juiste manier. Als je wat bredere heupen hebt, is de broek wat hoger uitgesneden. Bij de wat smallere meiden is een wat lager uitgesneden model juist perfect. De Curve ID speelt hier prima op in, wat ons betreft!

 


Wel een klein minpuntje: voor Jet (met haar 1.85 m) was de jeans tóch nog iets te kort. Meiden met lange benen zullen dus nog even moeten wachten totdat Levi’s ook langere maten (lengtemaat 36) uit gaat brengen bij de Curve ID. Maar mocht je altijd problemen hebben met het vinden van de juiste spijkerbroek, laat je dan zeker even opmeten in één van de Levi’s Stores.

Wil jij ook een Curve ID? Ga dan naar de site van Levi’s, waar je online een afspraak kan maken voor het opmeten! Natuurlijk kan je ook altijd langsgaan in één van de Levi’s Stores. De prijzen van de jeans variëren van €89,95 tot €129,95.