Women on Ice

Sport & gezondheid door Sanne_H

"Deze dag is zo bijzonder, omdat je met alleen maar vrouwen op het ijs staat," vertelt Annamarie Thomas, oud-wereldkampioen schaatsen, enthousiast. "Bovendien krijg je les van topschaatssters zoals Yvonne van Gennip, Karen Venhuizen en natuurlijk van mijzelf. Na de les kun je op de unieke vijf kilometer-baan je kennis onbeperkt in praktijk brengen."

"Iedere vrouw vanaf tien jaar is op 15 januari van harte welkom bij Women on Ice, op de unieke schaatsbaan FlevOnice in Biddinghuizen. We geven les aan beginners, maar ook aan schaatssters die vergevorderd zijn. Op de site www.womenonice.nl kun je je inschrijven. Je vindt hier ook de verschillende niveaus en je kunt er kiezen voor langebaan- of kunstschaatsen."

Programma 
Deelnemers arriveren op 15 januari 's ochtends met hun schaatsen, warme jas en handschoenen in Biddinghuizen. Wat staat er dan op het programma? "Je krijgt een aantal dagen van tevoren je exacte 'starttijd' per mail," aldus Annamarie. "Voordat je les begint krijg je een warming-up, die is verplicht zodat je warm het ijs op gaat. De les die je volgt duurt een uur, daarna kun je onbeperkt vrijschaatsen, een toertocht rijden, koek en zopie doen met je vriendinnen en na afloop krijg je een leuke goodiebag! We hebben Women on Ice drie keer eerder georganiseerd, waarvan twee keer eerder op FlevOnice in Biddinghuizen. De reacties zijn geweldig: enthousiaste dames die al jaren niet meer durfden te schaatsen en nu weer wekelijks op het ijs staan."

Elfstedentocht
Er wordt al weken gespeculeerd over een eventuele Elfstedentocht, begin 2011. Stel: de tocht der tochten wordt gereden in het weekend van 15 januari, vervalt Women on Ice dan of geldt juist: hoe meer evenementen op het ijs, hoe beter! "Dat zou wel heel toevallig zijn," lacht Annamarie. "Maar als het toch tegelijk valt gaan wij een week later van start. De Elfstedentocht is uniek en daar wil iedereen bij zijn!"

Wil je meedoen aan dit sportieve en gezellige schaatsevent voor vrouwen? Ga dan naar de website www.womenonice.nl om je om te geven.