How to: Kerstkoekjes maken

Eten door Roosmarijn

Wat is er nou leuker dan je eigen koekjes maken? En met al je familieleden, vrienden en kennissen die langskomen weet je zeker dat je bakkunst wordt gewaardeerd. En ook al ben je nog zo'n kookkluns, met dit recept maak jij eenvoudig de lekkerste kerstkoekjes!

Kerstboomkoekjes
Wat heb je nodig?

  • 250 gram bloem
  • ½ zakje bakpoeder
  • 125 gram zachte boter
  • 2 eidooiers
  • 75 gram poedersuiker
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • 50 ml sinaasappelsap
  • mespunt zout
  • 1 zakje witte glazuur (dr. Oetker of Bauke)
  • Zilveren balletjes (dr. Oetker of Bauke)
  • Bakpapier

Hoe maak je het?
Meng het bakpoeder en de bloem door elkaar en zeef het goed. Voeg vervolgens de zachte boter, eidooiers, poedersuiker, sinaasappelschil, sinaasappelsap en het zout toe en meng alles goed door elkaar, totdat er een soort deeg ontstaat. Wikkel het vervolgens in plasticfolie en leg het een halfuurtje in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden.

Rol het deeg uit tot een ½ cm. Neem een kerstboomfiguurtje (of een ander figuurtje zoals een ster) en druk die in het deeg. Leg de figuurtjes op de bakplaat en bak ze acht minuten in de warme oven. Laat ze vervolgens afkoelen en decoreer ze met glazuur en de zilveren balletjes.

Fijne Kerst!

Bron: Smulweb.nl