Cadeautips voor de feestdagen

Cadeaus & hebbedingetjes door Roosmarijn

Voor jezelf heb je misschien al tientallen dingen in je hoofd en is je lijstje in gedachten al klaar. Maar als je voor een ander een cadeau moet kopen kan het een stuk lastiger zijn. Want, wat geef je bijvoorbeeld je vader? En waar maak je je broer nu écht blij mee? Wij hebben een paar cadeautips voor je op een rijtje gezet!

Voor hem, voor haar
Mannen zijn meestal praktisch ingesteld, dus is het vooral leuk om een cadeau te kopen wat hij vaak gaat gebruiken, of iets waar hij om kan lachen. Zoals bijvoorbeeld de dvd van cabaretier Jochem Myjer - De Rust Zelve (te koop vanaf 19 december 16,99), die trouwens ook \eigen boxershorts verkoopt. Een pokersetje of een spel voor de Xbox of Wii is en blijft ook een favoriet bij veel mannen. Wat geef je de vrouw die alles al heeft? Juist: het grote inspiratie-doe-boek! (24,50) En wie weet: misschien ontdekt je zus, tante of iemand anders die je wilt verrassen haar nieuwe talenten. Boeken, parfums, kookspullen en een fijn beautypakket zoals het Rituals ancient beautypakket. En voor de creatievelingen: in de leuke notitieboekjes van My Favorite Notes, kun je al jouw favorietjes noteren: van het goede nieuwe restaurant dat je hebt ontdekt tot de films die je nog wilt zien. Tip: geef het boekje cadeau aan een vriendin en koop er ook één voor jezelf. Vul 'm in, ruil van boekje en laat je verrassen!

Leuk voor de kids!
Zoek je nog een mooi cadeautje voor je kleine neefje of nichtje? Puzzelbedrijf Ravensburger heeft iets leuks: de puzzelbal! Je kunt kiezen uit verschillende soorten ballen en hoeveelheden puzzelstukjes. Ook fijn: voor de allerkleinsten bevat de puzzelbal hulpstukken zodat ze het helemaal zelf kunnen! Houden je neefjes of nichtjes van knutselen? Dan zullen deze schattige knutsel(wildlife)dieren zeker in de smaak vallen (7,95)  Er zijn ook kerstdieren te koop.

Grootouders
Leuk ouderwets en leuk voor je oma: geurzakjes! Deze zakjes kun je in je kledingkast leggen en ze verspreiden vervolgens een heerlijke geur! Je kunt de geurzakjes kopen bij Lifestyle. Ook fijn om te geven voor de koude winterdagen: een lekker dikke plaid! Te koop bij Lifestyle, maar ook bij o.a. HEMA en V&D. Leuk voor in de tuin: met behulp van de Bird Feeder kan je gemakkelijk van een lege PET-fles een vogelvoederbak maken. Te koop bij Marskramer en Blokker. Zijn je grootouders gek op Delfts Blauw? Op deze website vind je heel veel variaties: zoals bijvoorbeeld Delfts blauw-servies van Jan, Jans en de kinderen.

Overige cadeautips: leuk voor jezelf of je vriendinnen!
Houd je van mode van spelletjes? Modemagazine ELLE heeft het spel PIM PAM PET een make-over gegeven. Bij dit spel moet je antwoorden geven op modevragen. Weet jij ze? Het spel (9,95) is online te koop en bij de H&M flagshipstore op de Dam in Amsterdam. Houd tevens de Marlies Dekkers 'Geheimen'-collectie in de gaten (nu te koop in de Bijenkorf-filialen), hierin vind je o.a. kerstballen, zwart satijnen beddengoed en sjaals versierd met sleutels, USB-sticks (in sleutelvorm) en nog veel meer. Leuk!

Cadeau inpakken
Zoek je nog wat leuke versieringen om je cadeau mee in te pakken? Bij HEMA verkopen ze linten, stickers en andere dingen die je cadeau nóg leuker maken. Ken je de webshop Leuke Lintjes al? Hier kan je onder andere origineel cadeaupapier en leuke gelukspoppetjes kopen.