Online favourites van: Micky

Cadeaus & hebbedingetjes door Micky

1. Blij worden van het Flow weblog
Ik schreef er al eerder over: het magazine Flow (en het vakantieboek Flow) verschijnt 8x per jaar, maar de redactie houd je dagelijks op de hoogte van hun nieuwtjes en alle leuke, mooie en inspirerende hebbedingetjes en websites, via hun blog. Het leuke van de blog is dat zij ook de lezeressen erbij betrekken door hun input te publiceren. Ik neem dagelijks een kijkje om inspiratie op te doen of om gewoon even te kijken voor wat blije en creatieve dingen andere mensen maken. Zeker het bekijken waard dus: http://flow.web-log.nl/. (Kijk ook eens bij de tabjes!)


2. Digitale knipselmap: Evernote
Al jaren maak ik overal lijstjes, boodschappenlijstjes, to do's, websites of leuke producten die ik in een tijdschrift tegenkom, kortom van alles. Grote nadeel: overal ligt wel een lijstje. Losse papiertjes, in m'n telefoon, bladwijzers... het is een zooitje. Totdat ik Evernote tegenkwam. Met Evernote vergeet je nooit meer iets én je hebt alles digitaal op één plek staan! Op LifeHacking ik dat je met Evernote 'informatie kan opslaan op elk device, in elke omgeving, online of offline, met volledige zoekfunctionaliteit'.

Het werkt in het kort als volgt: je ziet iets wat je wilt onthouden, je kan dan de link van de website e-mailen of bookmarken en al meteen in de juiste map plaatsen. Verder kun je ook een foto nemen en taggen of een idee inspreken. Vervolgens synchroniseert Evernote zodat je nieuwe input overal beschikbaar is. Ik gebruik het bijvoorbeeld ook voor verschillende projecten op het werk.

Evernote heeft verschillende programma's voor o.a. Windows, Mac en apps voor de iPhone en BlackBerry, zodat je het programma ook overal kan gebruiken. Het klinkt misschien nog wat ingewikkeld, maar probeer het eens uit!

3. Voor de iPad: The Guardian Eyewitness
Beeld zegt meer dan duizend woorden en van de geweldige foto's die je via The Guardian Eyewitness app ziet, ben ik dan ook soms sprakeloos. De app wordt gesponsord door Canon en de samenwerking met de Engelse krant The Guardian levert dagelijks prachtige foto's op van over de hele wereld. De galerij staat vol met actualiteitgebonden foto's en vullen het hele scherm van de iPad. Mooie extra: de fotograaf legt uit hoe hij erin is geslaagd de foto te maken en geeft beknopte informatie over wat je ziet. Deze fotoapplicatie is zeker een must!