10 websites voor als je weinig tijd hebt

Media door Fleur
Surfen op het net: heerlijk. Glas wijn erbij en je komt de avond wel door. Maar wat als je weinig tijd hebt en tóch even wilt relaxen met wat leuke sites? Geen probleem! Wij hebben 10 x een snelle dosis internet voor je!

Fuck My Life
Als iets je dag in korte tijd beter kan maken, is het de website Fuck My Life. Hierop plaatsen mensen een kort bericht waarin ze hun fuck my life-moment met je delen. En echt: sommige levens zijn zwaarder dan dat van jou. Heerlijke site om even te lachen en te relativeren.
 
Gives Me Hope
De tegenhanger van Fuck My Life, Gives Me Hope, plaatst allemaal beknopte verhalen waarin iets liefs gebeurt. Iets dat de wereld een beetje mooier maakt. Denk aan een jongetje dat zijn oma helpt, een meisje dat haar broertje troost, een vreemdeling die het leven van iemand redt… Absoluut een site om te bookmarken als je snel opgevrolijkt wilt worden.
 

The Oatmeal
Zin in een hilarisch stripje? Een leuke quiz, misschien? Of niet al te lange, boeiende verhalen? Dan moet je duidelijk bij The Oatmeal zijn. Op deze site kun je je in een paar minuten vermaken met vrij beknopte, humorvolle content, die vaak nog mooi vormgegeven is ook.
 
9Gag
Hij kan natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken: 9GAG. Op deze site, waar bezoekers zelf content in de vorm van foto’s kunnen uploaden, vind je altijd wel een afbeelding waar je om moet lachen en die je met één klik op de share buttons kunt delen. Jij blij, je collega die zich eveneens kapotverveelt blij.
 
Buzzfeed
Merci dat jij er bent, maar echt: Buzzfeed. Ook hier kunnen mensen zelf content plaatsen, maar Buzzfeed heeft ook zelf een redactie. Wat je op de site vindt? Overzichtelijke, hilarische artikelen, veelal in de vorm van rijtjes. Je scrollt er dus echt zo doorheen, maar krijgt wel je lachspieren aan de gang. En heb je wat meer tijd, dan biedt Buzzfeed ook langere (en wat serieuzere) artikelen. 
 
Upcoming
Meet de Nederlandse Buzzfeed: Upcoming. Hier vind je korte artikelen, meestal in rijtjesvorm, met beeld. Lekker behapbare content, dus, die trouwens ook met de nodige humor is geschreven. Extra leuk: je mag als lezer het artikel zelf aanvullen met foto’s. 
 
Vimeo
Heb je even geen zin om iets te lezen, dan hebben wij nog een leuk adres voor je: Vimeo.com. Op deze site kun je de mooiste video’s bekijken. Nu zou je zeggen: daar heb je YouTube toch al voor, maar naar onze mening is Vimeo wat artistieker. Niet alleen Vimeo-gangers slaan er maar al te vaak in prachtige filmpjes in elkaar te draaien, ook de Vimeo-crew besteedt zichtbaar aandacht aan de site. Zo selecteren ze regelmatig de favorieten van de redactie voor je. En dat zijn echte parels.


Vrouwen.nl
Favoriet van onze redactie: Vrouwen.nl. Niet alleen omdat deze site een zusje van ons is, maar omdat je er over de meest uiteenlopende onderwerpen leest. Je kunt er terecht als je een kort stuk wilt lezen, maar ook als je gewoon lekker plaatjes wilt kijken. Absolute aanrader als je zoekt naar een dagelijkse shot inspiratie.
 
Reddit
Op Reddit kom je eigenlijk alles tegen wat mensen interessant vinden. Bezoekers kunnen zelf content plaatsen, maar die varieert meer dan op 9GAG. Reddit is bijvoorbeeld ook goed voor interessante feitjes, mensen met een interessant verhaal of het stellen van vragen, wat de site extra interactief maakt.
 
Alle top-10-lijstjes
Heb je écht maar twee minuten, maar snak je naar wat leesvoer? Dan is Alle top-10-lijstjes waar je moet zijn. Hier vind je top-10-artikelen over elk onderwerp denkbaar, van de grootste steden ter wereld tot de dramafilms van 2013. Ook leuk: de site speelt in op actualiteit. Met Alle top-10-lijstjes kun je in ieder geval snel verschillende feitjes opnemen, waarmee je iedereen tijdens de vrijdagmiddagborrel omver blaast.
 
Wat is jouw favoriete site als je weinig tijd hebt?