Impulsieve aankopen zijn gevaarlijk

De maatschappij door Jet

We kennen het allemaal: je loopt in een winkel en opeens valt je oog op een product. Je besluit het impulsief in je winkelmandje te stoppen en mee te nemen naar huis. Je zou het niet denken, maar deze aankopen kosten de gemiddelde vrouw toch nog 1100 euro per jaar - voor één op de tien zelfs 2700 euro.

Bijna elke keer als wij vrouwen gaan shoppen, lukt het ons niet om zonder een onverwachte aankoop thuis te komen. En waar vallen we dan voor? Op de eerste plaats schoenen (blijft een zwak punt van ons dames), gevolgd door dvd's, tijdschriften en kleding. Ook huishoudelijke decoraties en boeken staan hoog op de lijst. Een woordvoerder van OnePoll laat weten: "Het lijkt erop dat miljoenen vrouwen zichzelf niet kunnen inhouden wanneer ze aan het winkelen zijn."

Maar we zijn niet altijd tevreden met onze onverwachte aanwinsten: zeven van de tien vrouwen zeiden dat ze een paar 'impulsieve' schoenen hebben teruggebracht in het laatste jaar. Ook opvallend: wij vrouwen doen veel meer impulsieve aankopen wanneer we met vriendinnen, onze moeder of collega's shoppen. Met onze partners erbij zouden negen op de tien vrouwen nooit een impulsieve aankoop doen.

De les is dus: shoppen met je liefje is goed voor je portemonnee, maar of het ook zo goed is voor je relatie...?