Tuinkabouter comeback

Cadeaus & hebbedingetjes door Martine

Mijn moeders tuin is een dorp op zich. Een kleine tien rode puntmutsjes toornen boven de geraniums uit en mocht er gevaar dreigen, dan kunnen haar kleine vrienden zich zelfs terugtrekken in hun paddenstoel.  Tot voor kort had ik een hekel aan deze burgerlijke brave borsten en vaak kon ik een sarcastische opmerking niet laten als ik weer eens langs de tuinkabouters van mijn moeder  liep. Tot ik deze zomer in Milaan aanliep tegen een wel heel bijzondere kabouterstam: de 'Dead Gnomes'. Sindsdien ben ik om: kabouters zijn cool!

Dead Gnomes
Inmiddels heeft de dwerg aan de galg een beetje reuring in mijn moeders tuin gebracht, maar er zijn nog meer ruige rakkers te verkrijgen die ervoor zorgen dat een tuintje een wat realistischer wereldbeeld schetst. Het is immers niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook niet in het leven van een kabouter.
gigagadgets.be 
12,50

Design-kabouter
Voor de iets strakkere tuintjes en balkons is de traditionele tuinkabouter wellicht iets te kitsch. Toch kun je ook met een moderne inrichting wegkomen met tuinkabouters, dankzij deze felgekleurde designkabouters!
kmpkantoormeubilair.nl 
79,00

Burn, motherf*cker!
Of je ziet ze als goedkoop alternatief voor de felkleurige designkabouter, of je gebruikt ze om voor eens en altijd af te rekenen met die irritante en veel te blije puntmutsjes: de kabouterfakkels.
Silt & Living 
7,75

Bijzetkaboutertje
Ook echte tuinkabouters, want geschikt voor buiten, maar een stuk minder truttig. Deze  leuke designtafeltjes in hoogglans zwart  zijn van Kartell.
0900-design 
210,00

Cash kabouter
Niet voor in de tuin, maar minstens net zo truttig: dit schattige portemonneetje ! In verschillende kleuren verkrijgbaar en met de hand gemaakt!
Jackelien.nl 
3,95

Doe-het-zelf-kabouter
De rode puntmuts spuugzat? Of gewoon een creatieve bui? Leef je uit op deze terracotta kabouter, speciaal gemaakt om zelf te beschilderen! De Tuinkabouterwinkel heeft verschillende varianten te koop.
tuinkabouterwinkel.nl 
v.a. 11,95