Het flirtseizoen is geopend!

Single & daten door Jet

Met de komst van het lekkere weer, komt ook die bekende kriebel in je buik. Je wil naar buiten: lekker wijntjes drinken op een terras, gezellige gesprekken voeren met interessante mensen, dansen op je blote voeten bij een leuk strandfeest én lekker veel flirten. Want zeg nou eerlijk: flirten maakt je leven gewoon leuker (en spannender). Soms leidt het tot een leuk gesprek, een intieme dans, een lekkere zoen en wie weet tot wat nog meer... (nee, ik heb het niet per se over seks ;-))

Flirten is spannend, maar ook écht spannend. Want je moet je best kwetsbaar opstellen. Misschien kijkt die ene leuke jongen helemaal niet terug of laat hij je weten totaal niet geïnteresseerd te zijn. Ja, je moet wel stevig in je schoenen staan. Maar het is het waard, want: je kunt wel je hele leven passief zitten wachten totdat iemand naar jou toe komt, maar dan krijg je waarschijnlijk altijd de dronken jongens achter je aan die het bij elk meisje proberen. Het is toch veel leuker om zelf de touwtjes in handen te houden? Maar hoe wind je een man om je vingers?

Sommige meiden zijn geboren flirters, zij flirten met alles en iedereen om hun heen, of het nou een man, vrouw, opa of hond is. Anderen hebben er wat meer moeite mee, zij worden verlegen en weten simpelweg niet wat ze moeten doen, voor die mensen wat tips:

- Flirten begint al voordat je uitgaat. Ga lekker douchen, scheer je benen, smeer je in met bodylotion, doe een lekker luchtje op en maak je mooi en natuurlijk op. Kies een outfit waarin jouw beste kanten het beste uitkomen. Zorg ervoor dat jij je vrouwelijk en sexy voelt, dit zal zeker helpen bij het flirten.

- Mannen willen graag jagen, maar ze hebben wel een zetje nodig. Het is aan de vrouwen om duidelijk (maar niet wanhopig) te laten merken dat ze interesse hebben. Dit kun je doen door oogcontact te maken, verlegen weg te kijken, maar daarna toch weer zijn blik te zoeken. Hierbij kun je ook verleidelijk lachen. Daarna kun je hem weer even negeren en lol maken met je vrienden, maar zoek daarna toch nog een paar keer oogcontact, zodat hij duidelijk doorheeft dat je hem wel ziet zitten (sommige mannen hebben een beetje een bord voor hun kop). Ga een beetje in zijn buurt dansen/praten met je vrienden en kijk af en toe zijn kant op. Kijkt hij steeds terug? Grote kans dat hij zo naar je toekomt. Is dit niet het geval, maar heb je wel het gevoel dat hij je interessant vindt, dan kun je ook langs hem lopen of heb zelf aanspreken.

- Heeft hij je eenmaal aangesproken, probeer dan een leuk gesprek aan te knopen. Vraag hem wat hij doet, waar hij woont, wat hij doet in zijn vrije tijd etc. Mannen vinden het heerlijk om over zichzelf te praten. Maar overlaad hem niet met vragen, neem ook de tijd om zelf iets te vertellen. Ondertussen kun je hem een tikkeltje ondeugend aankijken en hem af en toe 'per ongeluk' aanraken. Dit kan het ijs een beetje breken en iemand meer op z'n gemak laten voelen.

- Durf je niet te flirten omdat je bang bent een blauwtje lopen? Ik snap het, het is ook helemaal niet leuk om afgewezen te worden. Daarom is flirten gelijk een heel goede les om zelfvertrouwen te krijgen. Je moet echt een houding hebben van: dit ben ik, ik ben blij met wie ik ben, je mag lol met me maken en anders voor jou 10 anderen. Zeg dit hardop tegen jezelf en geloof hierin. Natuurlijk moet je niet arrogant worden, maar een beetje zelfvertrouwen is niet erg. Daarnaast is het soms beter om zelf initiatief te tonen, zoals ik eerder al zei: je kan je wel altijd laten benaderen door slijmerige mannen, maar misschien mis je hierdoor de ene leuke verlegen jongen. Toon lef, maar wees niet te heftig, dat schrikt mannen af.

- Bedenk zelf ook goed wat je eruit wil halen, wil je gewoon een avondje flirten/zoenen/whatever dan kun je wat meer 'schijt' hebben. Loop gewoon op hem af en wees duidelijk, als hij niet echt reageert: boeiend! Jij wilt toch verder ook niets van hem?! Als je iemand wel echt leuk vindt, zou ik het wel subtieler aanpakken. De meeste mannen houden namelijk wel van vrouwen met stijl, die een tikkeltje hard to get zijn.

Twonderzoek
Twitter is niet alleen gezellig, maar ook hartstikke handig. Zo vroeg ik de twitteraars hoe een vrouw een man het beste kan versieren, lees hier het resultaat:

"Eerst oogcontact maken, een beetje lachen en daarna afstandelijk doen. Geen aandacht meer geven en dan loopt hij zo achter je aan."

"Door vooral te doen alsof je hem niet interessant vindt. Mannen zijn niet echt dol op plakkerige, stalkerige types."

"Dat is dus een misvatting. Door te doen alsof je 'm niet interessant vindt raken mannen alleen maar in de war. Zomaar een idee: hem uitnodigingen om iets leuks te gaan doen en dan gewoon vertellen dat je 'm leuk vindt?"

"Ik ben GEK op vrouwen die direct en to-the-point durven te zijn. En als het niet wederzijds is, weet je dat ook maar gelijk."

"Je kunt vragen wat zijn hobby's zijn en wat 'ie doet. Een leuk complimentje geven, maar vooral door jezelf zijn. Een man (althans ik) houd van een zelfverzekerde energieke vrouw die zelfstandig is..."

"Het is niet afstandelijkheid wat werkt, maar de 'graag of niet' mentaliteit. Door te laten merken: ja, ik vind je leuk, maar jij moet werken voor mij. Enthousiast zijn als hij belt, maar zelf niet (te vaak) bellen. Laat hem maar jagen."

"Ik blijf erbij dat oogcontact wonderen verricht!"

"Goed verzorgd voor de dag komen, een beetje zwoel kijken en de man het idee geven dat hij je heeft veroverd. Of hem mee de WC intrekken, werkt meestal ook! #hoeeenmanteversieren"

Zo zie je maar dat iedereen er anders over denkt, het gaat er dus om wat fijn voelt voor jou en wat bij je past. Maar laat jezelf niet belemmeren door angst en onzekerheid, daar zul je later misschien spijt van krijgen. Geniet van vrouwelijkheid en wees niet bang om dat te gebruiken. Het flirtseizoen is geopend, you go girl!

Wie heeft er nog een gouden flirt-tip?