Single heeft vaker safe seks

Single & daten door Redactie Ze.nl

Dit blijkt uit cijfers van online magazine Singlessite.nl dat ruim 600 singles aan de tand voelde over hun seksuele escapades.

Bewuster & Veilig
Naast de 42 procent van de singles die altijd veilig vrijt zodra er sprake is van een nieuwe bedpartner, laat nog eens 28 procent weten het vrijwel altijd met condoom te doen. Voor de overige 30 procent van de ondervraagden is safe seks nauwelijks een issue. 26 procent gebruikt zelden een condoom als bescherming en een kleine 4 procent peinst er helemaal niet over. Toch zegt 32 procent van de singles bewuster en vaker aan safe seks te doen dan een aantal jaren geleden. Voor bijna 60 procent is dit hetzelfde gebleven.

Comfortabel & Bescherming
Het percentage singles dat anno 2010 altijd een condoom op zak draagt ligt op 36 procent. Nog eens 24 procent laat weten vrijwel altijd bescherming bij zich te hebben. Ook over de mythe dat seks met condoom niet prettig zou zijn werden de singles aan de tand gevoeld. Het blijkt mee te vallen. Bijna de helft van de singles voelt zich geheel comfortabel tijdens seks met een condoom. Een derde ervaart dit als iets minder prettig en de overige 21 procent vindt het ronduit onprettig.

Onveilige seks
De consequenties van onveilige seks kunnen verstrekkend zijn. Op de vraag in hoeverre de singles dit aan den lijve hebben ondervonden blijkt dat maar liefst 14 procent van hen wel eens een soa heeft opgelopen. Nog eens 2 procent van de vrouwen raakte ongewenst zwanger en 1 procent van de heren verwekte onbedoeld een kind. Slechts 1 procent van de geënquêteerden raakte besmet met het HIV virus. Het merendeel van 82 procent ondervond geen nadelige gevolgen van hun onveilige vrijpartijen.

Bron: Singlessite.nl