De 7 date-missers

Single & daten door Eline_B

Het is niet gemakkelijk om een man te vinden die een kans verdient op een serieuze relatie. Ik wil niet zeggen dat we er een potje van maken, maar echt goed in daten zijn wij vrouwen niet. Hier een opsomming van de meest voorkomende date-missers.

Fout 1: Ja, schat!  
Jullie hebben net een relatie en het is nog allemaal zo leuk. Poef, laten we die roze wolk even lekprikken. Je hebt de telefoon nog niet opgehangen of je bent al aan het bellen om je andere afspraak te verzetten. Je wilt toch niet degene zijn die constant vrienden afzegt, omdat je lover je graag wilt zien?! Mannen blijken het bovendien erg onaantrekkelijk te vinden als we altijd doen wat zij willen. Zeg dus ook een keer: Nee, schat.  

Fout 2 : Ikke, ikke, ikke, ikke
Een van de nadelen van emancipatie is natuurlijk dat we alles zelf kunnen regelen en betalen. Waar hebben we eigenlijk nog een man voor nodig? Je huidige vriend wil heel graag 'nodig zijn'. Kijk uit dat je niet te veel wil laten zien dat hij overbodig is. Laat hem die lamp verwisselen en ook hij heeft vast leuke, originele ideeën voor een nieuwe date. 

Fout 3: Je wilt perfectie
Laten we eerlijk zijn, niemand is perfect. Ja, je nieuwe kerel moet wel aan een paar eisen voldoen - zoals eerlijk zijn, humor hebben - maar die zware, sexy stem en dat afgetrainde lijf moet je maar bij de categorie 'leuk-extraatje' zetten. Kijk welke karaktereigenschappen het beste bij je passen en niet of zijn gespierde lichaam jou slank maakt. 

Fout 4: Zwelgen in zelfmedelijden
Ga er toch lekker op uit. Vergeet die bakken Ben & Jerry's in je vriezer en die eind-goed-al-goed-films. Ga fietsen, hardlopen, dansen, koffie drinken met vriendinnen, koop een puppie, doe wat leuks voor jezelf. Dan kun je tijdens de date een keer wat anders vertellen dan wat je op je werk hebt gedaan. 

Fout 5: Meteen de koffer in
"Hij is echt heel leuk. Zo eentje vind ik niet meer. Hij zou mij zeker niet meteen dumpen. Hij is anders en ik ben de laatste weken - wat zeg ik maanden! - hartstikke braaf geweest." Mayday, mayday! Duik niet met je date het bed in als je zijn telefoonnummer nog niet hebt gescoord. Als je een lange relatie wilt moet je zelfrespect tonen. Ga je toch voor die ene nacht seks, houd dan in je achterhoofd dat de indruk die je achterlaat niet meer en minder is dan een gemakkelijk, naïef kuikentje.  

Fout 6: Yes I can!
Nee, dat kun je niet! Een relatie kost tijd, energie en het blijft een spelletje van geven en nemen. Wanneer jij altijd uitdeelt, eenzaam wordt en je vrienden mist, kun je beter stoppen met de relatie. Je kunt hem niet veranderen. Je moet weten wanneer hij niet meer de moeite is om voor te vechten, hij vecht immers ook niet voor jou. De nice-guys zijn echt niet de minste.  

Fout 7: Man op het witte paard
Veel vrouwen maken het daten een stuk moeilijker voor zichzelf. Blijf niet hangen bij het idee dat je jeugdliefde de ware voor je was, of dat je ex de once in a life time-soulmate was. Ga open het gesprek in en bedenk dat ook andere mannen je aan het lachen kunnen maken. Geef die kerels een kans om te laten zien dat ze je vertrouwen en liefde waard zijn.

Veel date-plezier!