Een monotone stem is aantrekkelijk

Single & daten door Saskia

Uit onderzoek van de Universiteit van Californië blijkt dat mannen met een eentonig stemgeluid gedurende hun leven meer bedpartners hebben, dan hun meer expressieve tegenhanger. Dat zou met name komen door het feit dat een monotone stem geassocieerd wordt met kracht, macht en zelfvertrouwen.

Om tot de resultaten te komen plaatste het Amerikaanse onderzoeksteam mannelijke vrijwilligers in een scala aan situaties, waaronder een gesimuleerd date-spelletje. Het gedrag van de mannen werd in de gaten gehouden, waarbij vooral aandacht was voor veranderingen in het stemgebruik. En wat bleek? De monotoon sprekende mannen werden als aantrekkelijker gezien!

Monotonie in de stem zou volgens de onderzoekers in de loop der tijd uitgegroeid zijn tot een indicator van autoriteit en onafhankelijkheid. Dat zou ook verklaren waarom mannen als George Clooney en Clint Eastwood zo aantrekkelijk gevonden worden. Niet omdat ze lekker zijn of zo sexy praten, maar juist omdat ze door hun saaie stem autoriteit uitstralen. En daar schijnen wij vrouwen dus enorm voor te vallen.

Wat vind jij? Is een monotone stem aantrekkelijk of juist enorm saai?

Dit artikel is geschreven door Saskia de Laat van Softcup.