SitC: Take your passion

Intiem door Redactie Ze.nl

Ik ben een verhalenvertelster, schrijven is mijn passie. Ik hou van het vrije leven, van de lusten en de lach. En toen de mogelijkheid ontstond om op papier te delen waar ik mij het liefst mee bezig houd, kwamen droom en realiteit samen.

Maar ineens was het stil. De koek leek op, de kan leeg en uitgedroogd. Inspiratie laat zich nooit dwingen. Dus zit ik hier, in mijn huis, aan mijn keukentafel met een vage herinnering van waar mijn verhaal eens begon.

Alleen in de stad, rijd ik wat.
In mijn vertrouwde Ford, de tijd lijkt een eeuwigheid, al is de rit maar kort.
De late middagzon in de heerlijke zomer, de warmte maakt me aangenaam slomer.
Bij het stoplicht twee mooie mannen in een rode wagen, ze kijken naar mij en zijn tevreden met wat ze zagen.
Ik kijk lachend over mijn zonnebril heen, het stoplicht op groen, en stoer gas ik weg, nog sneller voordat zij het doen.
Ik ben tevreden met het leven dat ik leid, single in the city, alle ruimte, alle tijd.
Geen beklemmend vriendje, geen kind, geen gezeik, man, wat prijs ik mezelf toch rijk!
Ik heb geen spijt van de dingen die ik doe en de keuzes die ik maak, wat een ander daarvan vindt, is zeker niet mijn zaak.
Goedkeurende blikken, mannen in de rij, mooie jurkjes, hoge laarzen, ik kom eraan, opzij, opzij, opzij!
Ik heb geleerd te leven met mezelf als een 10, ik mag het beste krijgen, dat zou jij van jezelf ook zo moeten zien!
Het is niet alleen het vrij zijn, in de liefde en de lust, maar ook het herontdekken, van al mijn passies was een must.
Ik was mezelf wat verloren, na zo veel jaar mijn leven te hebben gedeeld, ik was in slaap gevallen en had mijn tijd te veel verspeeld.
Nu krijg ik een herkansing om te gaan voor wat ik wil, ik treed nu eindelijk naar buiten, bruisend, en niet langer stil.
Wat ik je wil vertellen, als essentie van ieder verhaal dat ik wekelijks tik: leef je leven ten volle, op je eigen unieke manier, net als ik.
Dans het ritme van je hart, in de stralen van de zon, verberg je niet langer, maar herinner vandaag als de dag dat je begon.
Neem dit cliché als goede raad, stel niet uit tot morgen, want wie weet is het te laat.
Vandaag is het begin van alles waar je eerst de moed nog niet voor had, dromen worden waar, want kijk, zelfs ik, ben nu Miss Single in de Stad.

Kimalou (25) is single en geniet daar met volle teugen van. Ze houdt ons wekelijks op de hoogte van haar avonturen als vrijgezelle vrouw in de grote stad. Lees ook haar eerdere columns!