Sfeervol Indian Summer Festival

Vrije tijd door Eline_B
De voorbereiding voor dit jubileum kostte een jaar; de artiesten werden uitgezocht en het terrein klaargestoomd voor tienduizenden bezoekers. En hoe open je een festival beter dan met een van Neerlands beste bands: Bløf.

Waar we bij aanvang met een clubje van 28 man Liefs uit Londen ten gehore brachten (het zal een Broek op Langedijks kwartiertje zijn) zongen binnen vijftien minuten duizenden bezoekers voor de vrijheid van de Bavaria-meisjes in Zuid-Afrika. En dat 'allen voor één'-gevoel kenmerkt dit festival.

Een uur later brulden voetbalfans Oranje naar de overwinning en feestten de andere festivalbezoekers op 3FM's Elske de Wall en de danceliefhebbers op de swingende beats van Don Diablo. De veelzijdigheid van Indian Summer is niet alleen zacht voor de oren maar ook een lust voor het oog. Op het terrein kunnen de bezoekers genieten van rust en wellness, schitterende zandcreaties en de kunsten van capoeira.

Ben Liebrand bewees wederom waarom hij een voorbeeld is voor vele dj's. Op het 80's & 90's-podium gooide hij 'gouwe ouwe hits' als Groove is in the Heart en Madonna'sVogue in de remix. Jong en oud sprong, zong en danste erop los. Even verderop smolt de nieuwe formatie van Di-rect vele harten en bracht Ilse DeLange met haar prachtige stem duizenden bezoekers tot zwijgen. Een prachtig festival, dat zelfs door de regen niet verstoord kon worden.

Indian Summer eindigde dit jaar met de internationale act UB40, waarbij het podium tot boven het meer van het Geestmerambacht uitsteeg. En zelfs na twaalf uur dansen hadden de bezoekers nog genoeg energie over om dit jubileum tot een geweldig einde te brengen.