Indian Summer Festival 2008

Vrije tijd door Marit

Al vanaf 12.00 uur kon je terecht op het festivalterrein in recreatiegebied Geestmerambacht (Broek op Langedijk). Om 12.15 uur werd op het pop/rock-podium het festival geopend door Dominee De Boer. Daarna begon het festival pas echt met presentatoren Gerard Ekbom en Michiel Veenstra (je weet wel).

De verschillende optredens waren verdeeld over zes tenten: Pop/rock, Dance, Blacklist, 80's & 90's, Talent en Theater/Karavaan. Door de overlappende starttijden kon je niet overal bij zijn, maar moest je steeds het leukste kiezen. Op de verschillende podia waren onder andere optredens van Isis, Michel De Hey, Groove Armada, Erick E, The Melomanics en ISH. Zoals je leest: voor ieder wat wils! Ze.nl heeft zich echter voornamelijk opgehouden bij de pop/rock-tent op de mainstage. Rondlopend over het terrein proefden we de vrolijke festivalsfeer, die met oranje, ballonnen en vooral veel bellenblaas werd opgeleukt.

Om 13.30 uur beet Leaf het spits af met haar hits Wonderwoman en Life's a beach. Room Eleven nam het stokje over. De spontane zangeres straalde in haar retro-jurkje en zorgde voor interactie met het publiek. Vooral het nummer Hey, hey, hey werd zeer gewaardeerd. Henk en Henk van Het Goede Doel zetten klassiekers uit de jaren '80 in en werden geholpen door de meezingende fans: Vriendschap is een illusie en Sinterklaas, wie kent ze niet? De bekende nummers wisselden ze af met nummers van hun nieuwe cd.

Hoe het publiek verouderd was tijdens het optreden van Het Goede Doel, zo was het weer verjongd bij de opkomst van Alain Clark om 17.45 uur. De classy geklede jongen wist het publiek te bereiken met de meeslepende tunes van zijn muziek. De jonge meisjes keken bewonderend naar de zanger op en zongen mee met This ain't gonna work en Father and friend.

Tussen de optredens door zakten we heerlijk onderuit op de gifgroene Fatboys, verzorgd door Viva. Natuurlijk ontbrak het niet aan een goede stapel Viva's en het Viva Zomerboek. Gezien de steeds grotere menigte op het terrein was deze rustplek een aangename afwisseling. Na een korte wandeling langs de strandjes en marktkramen konden we er weer tegenaan. 

Om 20.45 uur kwam The Golden Earring nog even rocken for old times' sake. En ze kunnen het nog! Het publiek was weer wat vergrijsd en de midlifers zongen uit volle borst mee. Vooral Twilight Zone en Radar Love konden op veel bijval rekenen. De drummer ging helemaal uit zijn dak en een goed applaus bleef ook niet uit - en dat ondanks het enorme scherm dat naast de band de kwartfinale tussen Nederland en Rusland liet zien. "We zijn blij dat we achtergrondmuziek mogen spelen," kondigde The Golden Earring dan ook meteen aan.

De slotact waar het voor veel mensen om draaide: Anouk. Ze maakte er vanaf 22.50 uur absoluut een feestje van: lekker dansen, een stem als een klok en tussendoor ook nog tijd voor een geïnteresseerde vraag over de stand van het voetbal. Anouk wisselde wat onbekendere nummers af met de meer bekende. Het publiek zong vol overtuiging mee met Nobody's Wife, Girl, Jerusalem en One word. Haar spetterende optreden sloot ze af met Good God en de teleurstellende uitslag van het voetbal was hierdoor spontaan niet meer zo erg.

See you next year!

Tekst & foto's: (c) Marit Heijnemans & Maresa Jacobse

Ben jij door Marit & Maresa op de foto gezet? Klik dan HIER door naar het forum om te kijken of je erbij staat!