Dance Valley: The show must go on!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Toch heerste er een the-show-must-go-on-gevoel zowel onder het publiek als de vele artiesten met hun geweldige acts! 


Het was afgelopen zaterdagochtend even afzien voor initiatiefnemer UDC, maar tegen het eind van de middag kregen we toch hier en daar de zon te zien. Want hoewel het 55.000 man tellende publiek flink zijn best deed om te feesten, werd dit aan het begin moeilijk gemaakt door onweer en stortregen wat uiteindelijk resulteerde in een grote modderpoel... en tja, dan is een warme zonnestraal tijdens een festival als Dance Valley ontzettend welkom.

Toch deed deze veertiende editie absoluut niet onder voor de voorgaande jaren. De dancefanaten konden met vijftien verschillende podia en meer dan 150 artiesten hun hart ophalen.

Naast gevestigde namen als Tiësto, Carl Cox en Ferry Corsten, de drie koningen van techno/trance, was er voor ieder wat wils: Gregor Salto, DJ Jean, Rishi Romero en MC Lady Bee, goed voor de eclectische Soul- en Latin-house tunes; Tom Harding en Mark Sherry voor de die-hard-house fans maar ook upcoming dj Sander van Doorn zorgden voor een goed feestje waarbij de handen massaal de lucht in gingen!

Behalve grotere podia waaronder The Mainstage en het podium van Ferry Corsten was er ook een relatief kleine maar net zo gezellige Blueberry Hill waar het eigenzinnige 'De Jeugd' met Willie Wartaal aan het roer zijn herkenbare en vooral dansbare plaatjes draaide. Daarnaast was er ruimte genoeg voor aanstormend talent Yuro & Trago om hun spacey sets ten gehore te brengen. Om de aankleding een extra twist te geven werden de dj's vergezeld door graffiti-kunstenaars die ter plaatse de dj-stage van artwork voorzagen.

Maar zoals het een rasechte 'festivaller' betaamt, blijf je niet te lang op één plek hangen en probeer je zoveel mogelijk tenten aan te doen en dat zorgde voor een aantal (hilarische) valpartijen in de modder. Dance Valley heeft er dit jaar een tweede naam bij gekregen: 'Plens Valley'! Toch mocht dit de pret niet drukken en kwamen wij tegen het eind van de avond toch weer terug bij The Mainstage waar Dance Valley-veteraan Carl Cox de avond afsloot met zijn meeslepende set en spectaculaire lasershow.

Ondanks dat wij nat en vooral bemodderd thuiskwamen met enigszins een lichte spierpijn in de kuiten, kunnen wij niet anders concluderen dan dat we evengoed genoten hebben van toch wel het leukste en grootste festival van het jaar: Dance Valley moet je meegemaakt hebben!