Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tien jaar Indian Summer Festival

Daar stond ik dan in 2001, met een groep vrienden op een nieuw festival bij mij in de buurt. Met de andere 749 bezoekers genoot ik van de dj's en artiesten, de dance, reggae, rock, 80'& 90's-hits en Nederlandstalige muziek. Het heerlijke weer maakte iedereen vrolijk en op de laatste act danste alle bezoekers tot het donker werd. Een top dag met een top einde.    

Tien jaar later is Indian Summer uitgegroeid tot een cross-over festival met 25.000 bezoekers en acts op zes podia: Pop, Rock, Dance, 3FM Serious Talent, 80's & 90's, Comedy en Theater. De afgelopen jaren hebben onder andere Kane, Novastar, Bløf, Anouk en de Golden Earring meegedragen aan het positieve en ontspannen imago van het festival. Maar vooral is Indian Summer een bezoekje waard vanwege de veelzijdigheid. Het danceprogramma werd in de afgelopen negen jaar sterk ontwikkeld met wereldberoemde acts zoals Groove Armada, Chuckie, Junkie XL, Fedde le Grand en de Audio Bullys.  

Opvallend is dat het Indian Summer Festival daarnaast ook ruimte geeft aan liefhebbers van de 80's & 90's, het festival een eigen 'talentpodium' (3FM) heeft en zelfs een theater. Bovendien houdt Indian Summer rekening met de  voetballiefhebbers: de tweede wedstrijd van Nederland op het WK voetbal wordt op verschillende plekken op groot scherm getoond. Bezoekers kunnen live genieten van de wedstrijd tegen Japan, dat tijdens de laatste ontmoeting met 3-0 werd verslagen.

Wanneer?
Het Indian Summer Festival wordt gehouden op zaterdag 19 juni van 12.00 tot 0.00 uur. Het festival vindt plaats op het recreatiegebied Geestmerambacht in Noord-Holland, met een groot meer er omheen. Alle bezoekers moeten 18 jaar of ouder zijn. 

Line-up
Een klein voorproefje van de artiesten anno 2010:
Bløf, Di-rect, Don Diablo, Ilse DeLange, Erick E, Fedde le Grand, Marco V, UB40 en Fred Funky. Voor de uitgebreide line-up van het tienjarig bestaan van Indian Summer, kijk naar het programma op de site.

Kaartverkoop
Kaarten voor Indian Summer Festival zijn rond de 55 euro per stuk (47,50 excl. btw). Klik hier voor meer informatie over het Indian Summer Festival, foto's en de verkooppunten van de kaartjes.