Interview: Miss Montreal

Media door Anneke

Sanne Hans is een vrouw die precies doet wat ze wil. Ze is eerlijk, maar ook eigengereid en bezit een grote dosis zelfvertrouwen. Logisch, wanneer je recent een album hebt 'gedropt' dat ook nog eens overal met veel enthousiasme ontvangen wordt. "Dit album voelt echt als Sanne Hans of als Miss Montreal. Het is veel breder georiënteerd dan het vorige en je vindt er verschillende stijlen op terug. Dat komt omdat ik zelf van veel verschillende muziekstijlen houd. Mijn nieuwe plaat is een mix van pop en rock. Ik wil graag experimenteren met jazz of Nederlandstalig, maar dat bewaar ik dan voor een volgend album." Sanne haalt de meeste voldoening uit haar optredens. "Ik kan gewoon nooit wachten om weer op het podium te staan. Dan geniet ik volop van alle aandacht en geef ik mezelf voor de volle 100 procent."

Niet alleen in haar muziek, maar ook in haar relatie steekt Sanne veel energie. Ze is verliefd en dat zie je in alles wat ze zegt of doet: ze straalt. "Het gaat hartstikke goed met ons. Voordat we een relatie kregen kenden we elkaar al twee jaar, dus de vriendschapsband was er al. Nu kan het alleen nog maar beter gaan." Sanne Hans is een open boek. Niet alleen over haar muziek, maar ook over haar privéleven. "Ik rook te veel, ik ga te laat naar bed en ik houd best van alcohol. Ik wil graag door iedereen als mens gezien worden en niet alleen als popster. Miss Montreal is slechts één kant van mij, Sanne Hans is de andere kant. Ik heb geleerd dat als je meteen open bent over jezelf, je ook nooit voor verrassingen komt te staan."

Sanne heeft zich de laatste jaren erg ontwikkeld en haar carrière laat een duidelijke groei zien. In 2008 leerde heel Nederland haar kennen via de kaasreclame van Slankie. Daarna speelde ze in de Wereld Draait Door haar liedje  Just A Flirt, waarmee ze meteen een hit op zak had. Na de single volgde al snel een album dat vorig jaar uit kwam. Nu heeft ze alweer een nieuwe plaat uitgebracht: So...Anything Else?.

Is dat niet een beetje kort na elkaar? "Nee, juist helemaal niet. Toen Miss Montreal in 2009 uitkwam waren de liedjes die erop stonden alweer een paar jaar oud. Ik was dus wel weer toe aan een nieuw album. De nummers die erop volgden ontstonden ook snel omdat ik vol ideeën zat." Het is een album geworden waar je nog wel de echte Miss Montreal-sound op terughoort, maar dan wel met een ontwikkeling in de muziek. Ook qua persoon is Sanne het laatste jaar erg veranderd. "Ik voel me veel zekerder dan vroeger. Vroeger moest ik nog leren om voor mezelf op te komen, vooral omdat ik stotterde. Vroeger zat ik daar erg mee, maar nu heb ik geleerd mezelf te accepteren zoals ik ben. Ik ben erg tevreden met zoals alles nu gaat. Ik groei met de dag en het kan alleen nog maar beter worden."

De nieuwe single gaat Say What You See heten en komt half september uit. De So...anything else-clubtour start 16 oktober in Apeldoorn. Alle data zijn te vinden op www.missmontreal.nl.