Zielsgelukkig door Lily's Cupcakes

Eten door Marieke_B

Toen Lily's Cupcakes op Twitter vertelde dat ze een promo-rondje Amsterdam zou doen, was ik natuurlijk direct alert. Ik had al meerdere keren zitten kwijlen, thuis achter mijn laptop, terwijl ik me online vergaapte aan hun overheerlijke cakejes die er stuk voor stuk uitzien als kunstwerkjes. Bovendien had ik er bij een vriendinnetje al eens eentje mogen proeven; die had 'm speciaal voor mij bewaard. Om het beste het cupcake-gevoel te omschrijven: er is weinig dat een heerlijke vrijpartij inclusief orgasme kan overtreffen, maar de smaak van een Lily's komt toch dicht in de buurt. Echt, echt, echt goddelijk. Ik Twitterde dus vrolijk terug dat ze bij onze Ze.nl-redactie in de Amsterdamse Pijp ook heel erg welkom was!

Euforisch was ik toen ze antwoordde dat de zoete kadootjes nog voor theetijd op onze bureaus zouden staan. En met mij ook de Ze.nl-redactrices Jet en Robin, plus onze co-workers van Four People. Cupcakes zijn hip en happening! We zaten te stuiteren achter onze bureaus en vanuit onze ooghoeken keken we steeds naar de klok. Hoe laat is theetijd? Was het al zover? Wat gaat de tijd langzaam als je je op iets verheugt! Toen uiteindelijk dan de bel ging, sprongen we meteen op: daar waren ze!

Tot onze grote verrassing was er een hele doos. Niet voor ieder eentje, maar 16 stuks! En het waren nog actuele versies ook: vanille cakejes met een oranje botercrème-topping en rood-wit-blauwe sprinkles erop. Perfecte timing natuurlijk, aangezien nu dan echt eindelijk het WK voetbal is begonnen. Ons kantoor is al oranje versierd met vlaggetjes, ballonnen en Pletterpetten, dus die WK-cupcakes pasten hier helemaal. Voor zo lang ze nog mooi stonden te zijn, uiteraard...

Want we vielen erop aan alsof we uitgehongerd waren (en dat vlak na lunchtijd, kun je nagaan). De cakejes zijn ontzettend zoet en zo mogelijk nog machtiger, maar dat mocht de pret niet drukken. Dat bijna-orgasme is iets wat niemand zou willen missen, ook al zou je net een 7-gangen-menu achter de kiezen hebben.

De cupcake-hype die momenteel door ons land waait, komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar zijn de cakejes al langere tijd populair, mede door series als Sex and the City - hoe kan het ook anders. De cupcakebakkerijtjes en online shops schieten als paddenstoelen uit de grond en ook bloggers tonen op hun eigen sites steeds vaker hun bakkunsten, mét bijbehorend (al dan niet zelf aangepast) recept.

Voor degenen met twee linkerhanden in de keuken (zoals ik!) is Lily's Cupcakes een uitkomst. Het zijn de originele traktaties uit Amerika die jouw kopje thee of koffie tot een feestje maken. Lily's heeft geen eigen vestigingen, maar hun cupcakes worden door diverse lunchrooms, bakkerijen en winkels in het hele land afgenomen. Voor verkoopadressen en de verschillende overheerlijke smaken cupcakes kun je een kijkje nemen op de site.

En wil je in WK-sferen blijven, nadat de cupcakes opgegeten zijn, bestel dan ook het hippe Lily's Cupcakes limited edition WK T-shirt! Een must-have voor elke voetbalvrouw!