CD: Katherine Jenkins - Believe

Media door Marlies

Ik zal eerlijk zijn, de reden waarom ik dolgraag naar het album van deze blonde zangeres wil luisteren is heel simpel: ik ben fan van The Corrs. En Katherine werkt samen met producer David Foster, die ook samengewerkt heeft met Michael Bubblé, Josh Groban en jawel: The Corrs. Toch niet de kleinste namen, dus dat belooft veel goeds voor Katherines album: Believe
 
Maar vanaf de eerste minuut ben ik al teleurgesteld. Hoe kan het dat in een land met zo'n inspirerende muziekgeschiedenis (Rolling Stones, Queen, The Beatles, Coldplay) zulke onvolmaakte muziek groot wordt? Want deze zangeres heeft absoluut geen idee van inbreng van eigen creativiteit. Minuut na minuut zingt ze met vlakke, doffe stem covers van artiesten waar zij stemtechnisch misschien wel aan kan tippen, maar zeer zeker niet wat betreft emotie. Ze brengt popnummers als Angel en No Woman, No Cry op een klassieke manier.
 
Het enige moment dat ik kippenvel dreig te krijgen van haar muziek is bij Who Wants To Live Forever, ooit briljant uitgevoerd door Queen. Het moment van bijna-kippenvel is echter bij het aanzwellen van de muziek en het bombastische koor: heeft dus niets met haar stem te maken.

 

Mijn mening is niet gebaseerd op die ene minuut luisteren: ik heb keer op keer geprobeerd om dit album een eerlijke kans te geven. Op verschillende momenten: thuis op de bank, of in de auto. Steeds raakte ik geïrriteerd. Het enige moment dat ik vier nummers onafgebroken kon luisteren, was toen ik in bad lag en nog niet helemaal wakker was. Op het moment dat ik mijn eerste kop thee op had (na ongeveer drie nummers) ben ik uit bad gestapt om de radio aan te doen. Dat zegt genoeg. Katherine Jenkins: ik geloof niet dat ze een succes wordt in Nederland.

Believe
Katherine Jenkins
EAN: 0825646828555
Prijs: 14,99