CD: Anouk ? To Get Her Together

Media door Madelon

Het zal je maar gebeuren. Je bent één van Neerlands? succesvolste zangeressen, hebt een carrière waar je u tegen zegt, vier kinderen die dol op je zijn en vice versa en je bent happily in love. Denk je... Nadat Anouk en rapper Unorthadox uit elkaar gingen, werd de beerput met schandalen opengetrokken. Verhalen over vreemdgaan, leugens en bedrog volgden elkaar in rap tempo op, maar Anouk pakte deze nare periode op zoals alleen een powervrouw dat kan: ze maakte er iets positiefs van. En precies dát pakte uit in To Get Her Together. Een veelzeggende titel van een album met liedjes, die precies weergeven hoe Anouk met haar emoties wist om te gaan.


Down & Dirty en Killer Bee kennen we inmiddels, maar op To Get Her Together staan nog veel meer potentiële hits. Het album bevat alle emoties die komen kijken bij een nare periode als deze. Alle aspecten komen voorbij: de ruzies (Ms. Crazy), de tranen (What Have You Done), de machteloosheid (Save Me), het besef (Better Off Alone), de wraakgevoelens (Down & Dirty) en het terughalen van je kracht (Any Younger).

Maar niet alleen qua teksten is To Get Her Together een steengoed album. Speciaal voor deze cd werkte Anouk samen met producers als Ryan Leslie, Reggie Perry (die muziek maakte voor John Legend en Jay-Z) en de Zweedse producers Tore Johansson en Martin Gjerstad, waarmee Anouk ook samenwerkte voor For Bitter or Worse. De goede producers zijn te horen op het album, maar toch weet Anouk haar muziek altijd ?eigen? te maken. To Get Her Together is For Bitter or Worse, Hotel New York, Graduaded Fool en noem ze allemaal maar op bij elkaar, maar dan beter. De liedjes zijn, zoals we van Anouk gewend zijn, vernieuwend, maar met het heerlijke Anouk-geluid. 


The making of To Get Her Together


Iedereen die eens in eenzelfde situatie heeft gezeten, moet dit album luisteren. Het is zoiets heerlijks dat zangeressen altijd precies weten te verwoorden wat jij voelt, en Anouk doet dat subliem. De liedjes zullen ongetwijfeld herkenbaar zijn voor sommigen, en wat is er nou lekkerder dan ongegeneerd, keihard meezingen met de heerlijke muziek van deze steengoede zangeres? Anouk, neem van ons aan: jij hebt geen man nodig. Happy to have you back!

To Get Her Together
Anouk
EAN: 5099902759920
Prijs: ?14,99