Gangsterliefje tegen wil en dank

Media door Marlies
Priscilla Jourdan is de vrouw van Marcel Katee. Marcel wordt opgepakt omdat hij ervan verdacht wordt het financiële brein te zijn van Holleeder en diens criminele zaakjes. Maar vanaf het moment van Marcels arrestatie gelooft Priscilla in zijn onschuld. Zonder twijfel neemt ze de bedrijfsvoering van zijn 'gokpaleizen' over, zet haar eigen leven opzij en blijft ze hem door weer en wind steunen. 
 
En er volgt weer en wind: drieënhalf jaar lang onzekerheid en spanning, zelfs acht maanden gevangenschap. En dat is nog niet alles: Marcel wordt door de pers neergezet als één van Nederland's zwaarste criminelen. Dat stigma is hij na vrijspraak niet kwijt. Veel Nederlanders blijven hem zien als topcrimineel. Want, zoals we hier vaak denken, 'waar rook is, daar is vuur'. Ook Priscilla ondervindt hinder van deze laster van de media. Zelfs nu nog, ruim na Marcels vrijspraak, merkt ze dat zij in haar werk wordt tegengewerkt. Je raakt de naam nooit meer kwijt.
 
Priscilla schreef een boek over haar ervaringen als 'vrouw van een verdachte'. Ze geeft ons een uniek kijkje achter de schermen van een rechtzaak. Waar we normaal alleen een glimp opvangen van deze wereld door wat de krant ons vertelt: nu krijgen we de kans om te zien hoe een slachtoffer dit ervaart. Priscilla is goudeerlijk in het beschrijven van haar emoties en de gebeurtenissen zoals zij deze ervaart.
 
Het maakt Gangsterliefje tegen wil en dank een prachtig, maar schrijnend, document. Een aanrader voor iedereen die over sterke vrouwen wil lezen, of gefascineerd is door de zaak Holleeder. Het geeft je weer een hele nieuwe kijk op 'de zaak'.

Gangsterliefje tegen wil en dank
Priscilla Jourdan
ISBN: 9046807339
Prijs: 14,95
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam