CD: Pam Feather - Feather Tales

Media door Anne-Jolijn

Wie?
Pam Feather, geboren en getogen in Rotterdam, kwam in maart met een debuutalbum Feather Tales. Van jongs af aan is Pam al bezig met zingen, dansen en acteren. Op 15-jarige leeftijd mocht ze meespelen in een hip-hop-musical en trok ze door het hele land. Daarna ging het in sneltreinvaart, wat leidde tot verschillende optredens op bekende podia als Paradiso, Jimmy Woo en Hotel Arena. En uiteindelijk stond ze zelfs in het voorprogramma van de Amerikaanse soulzanger Bilal, die een show gaf in Off Corso.

Nadat haar eerste nummer Cannot Change The Weather door Radio 100% NL werd uitgekozen tot demo van de week, besloot ze te gaan werken aan een heel (Engelstalig) album. De meeste nummers schreef Pam zelf in de afgelopen drie jaar.

Maar welke  nummers kent het album nog meer?

Tracklist:
1. Away Too Long
2. Phone Call (Feat. Erdero)
3. Cannot Change The Weather
4. Gonna Party
5. Please Shine
6. Don't You Know (Feat. Miguel O'Red)
7. You
8. Special Place
9. There's Someone Else (Feat. GMB)
10. Grandma

En?
Een heerlijke cd om naar te luisteren. En wat het vooral zo leuk maakt, is dat de nummers totaal verschillend zijn. Zo kent het album up-tempo nummers, zoals You, Don't Know You Know en Gonna Party. Maar ook mooie gospelnummers, zoals Grandma en Please Shine. Daarnaast heeft Pam met een aantal bekende Nederlandse muzikanten samengewerkt, die op het album ook terug te horen zijn. Zoals de drummer van Anouk en de muzikanten van Candy Dulfer. En dat maakt het album natuurlijk weer net iets specialer.

Voor de echte soulliefhebbers is dit album een absolute aanrader. Pam Feather weet hoe zij jou kan raken met haar muziek. Ze heeft bij mij in ieder geval een glimlach op mijn gezicht getoverd. Top cd!

Feather Tales
Pam Feather

EAN: 8714835077992
Prijs: 14,99