Spring Break in Europa

Reizen door Redactie Ze.nl
Even losgaan tussen het studeren door is voor velen van hen al jaren een begrip en steeds vaker zoeken zij daarvoor een Europese bestemming op. De belangrijkste ingrediënten voor de perfecte Spring Break zijn trendy en flitsende resorts, samen met 's werelds beste feesten. HolidayCheck ging op zoek naar dé plaatsen waar je dit jaar moet zijn om mee te feesten met de Amerikaanse jongeren.
 
Kroatië
Eind mei, verwelkomt het vakantieoord Rovinj bijna 10.000 feestgangers uit alle hoeken van Europa voor Spring Break aan de Middellandse Zee. Het evenement is geheel in de sfeer van de traditionele Spring Break: bikiniwedstrijden, strandfeesten en een wet t-shirt contest. Het hoogtepunt van drie dagen 24-uur feesten? Een concert beleven van Tiësto. Dit jaar heeft de stad een uitgebreid programma gepland, met muziek van een aantal van de beste internationale dj's, als ook concerten, boottochten en strandevenementen.

Griekenland
De Griekse eilanden zijn een fantastische plek om het voorjaar te vieren. Eiland- en partyhopping zijn een perfecte mix, op de stranden en in de baaien is altijd wel wat te beleven. Je kunt een cruise nemen van eiland naar eiland, de ideale manier om bruin te worden en even energie op te doen voor een avondje stappen. Vooral Kos, Korfu, Santorini en Mykonos staan bekend om geweldige feesten. De vroege lente kent temperaturen rond de 22 graden. Het toerisme in Griekenland ondervindt weinig van de problemen in de rest van het land, maar je hebt daardoor de kans een goeie deal te vinden.

Italië
Italië biedt ook genoeg vertier voor jongeren. Lignano Sabbiadoro aan de Adriatische zee is in het bezit van kilometers aan goudgele stranden. In deze charmante stad is alles te vinden, clubs in overvloed, geweldige stranden, een zwemparadijs en een jaarlijks feest speciaal ter ere van Spring Break dat je eigenlijk niet mag missen.

Mexico
Als je toch liever een keer de Amerikaanse Spring Break wilt beleven, ga dan naar Cancun. Dit is dé party stad, waar Amerikaanse studenten tijdens hun vakantie naartoe gaan om te profiteren van het tropische klimaat en de minimum leeftijd om te mogen drinken, 18 in plaats van 21. Verschillende reisorganisaties bieden een volledig verzorgd feestprogramma, met originele thema clubnachten. Cancun is ook de basis voor het programma Spring Break! MTV. Hoewel Spring Break in Cancun voornamelijk om het nachtleven draait, is er ook de mogelijkheid om Mexicaanse cultuur op te snuiven met bijvoorbeeld een excursie naar de Maya ruïnes.

Bahama's
Nassau, de hoofdstad van de Bahama's is een combinatie van een tropisch paradijs en de Las Vegas Strip. De bestemming is iets luxer, en vooral grote all-inclusive resorts worden tijdens Spring Break druk bezocht. Voor de beste dj's en bands ben je bij Club Waterloo aan het juiste adres. Daarnaast biedt Nassau als Spring Break bestemming een exclusieve trip naar de Blue Lagoon, een privé party eiland, waar het feest los barst. Als je op zoek bent naar loungen in een hangmat met een rum cocktail, watersport en bruisende stranden, zijn de Bahama's waar je moet zijn!  

Is zo'n feestvakantie iets voor jou?