Top 10 vakantietrends

Reizen door Redactie Ze.nl

1. Treinreizen
Gemakkelijk, comfortabel, goedkoop en milieuvriendelijk. Treinreizen zijn te maken naar iedere uithoek van de wereld. Van een stedentrip door Europa en een rondreis door Zwitserland tot verre bestemmingen, zoals Amerika, Azië en Afrika. Natuurliefhebbers kunnen ook naar Canada, waar de treinreis door de Rocky Mountains voert, of naar Zuid-Amerika om het Amazone-regenwoud en het Andes-gebergte te doorkruisen.

2. Glamping
Haren in het doucheputje, een toiletrol onder de arm en insecten in het te kleine tentje zijn verleden tijd. Glamorous kamperen combineert de luxe van een 5-sterren hotel met romantisch slapen onder een sterrenhemel. Midden in de natuur met een tent waarin rechtop staan mogelijk is, een kingsize-bed met klamboe en een eigen badkamer en keuken. Overal ter wereld zijn glampings te vinden. Van Frankrijk en Spanje tot Montana en Kaapstad.

3. Voormalig oorlogsgebied
Vakantie vieren in Afghanistan, Irak, Sarajevo of Ethiopië. Waarschijnlijk staat niet iedere vakantieganger meteen te springen, maar op vakantie naar een voormalig oorlogsgebied is hip! Vooral voor liefhebbers van spanning en sensatie zijn deze bestemmingen heel geschikt.

4. Luxueus backpacken
De lusten van een backpack-vakantie zonder de lasten om alles zelf te organiseren. Luxueus backpacken wordt steeds populairder. Een startpakket bevat een vlucht en een paar overnachtingen, zonder dat je als reiziger ergens aan vast zit. Daarnaast geven adviseurs advies over de beste accommodaties en de mooiste plekken en bezienswaardigheden in landen als Australië, Argentinië en Thailand.

5. Ecoreizen
Een andere trend die dit jaar meer gezien wordt, is het zo milieuvriendelijk mogelijk op vakantie gaan. Natuur, cultuur en mensenrechten staan hierin centraal. Reizen om een dier(soort) te helpen of te bestuderen, meehelpen met bouwen van een school en alleen bij de lokale bedrijven je geld uitgeven zijn heel eco-verantwoord. Natuurlijk wordt er gereisd met de trein in plaats van het vliegtuig en de auto blijft onaangeraakt. 

Bekijk de rest van de top 10 vakantietrends op www.vakantie.nl/trends.