Beauty / Make-up
Make-up

Make-uptrends voorjaar/zomer 2010

Dit jaar gaan we veel pasteltinten zien. Zachtroze blush op de wangen, de lippen worden mooi en strak omrand met lippotlood in frisse kleuren en de smokey eyes zijn nog altijd hot, maar dan niet met zwart of bruin, maar met frisse, vrolijke tinten. De eyeliner wordt weer flink gezien, in felle, koele tinten - geen zwart!

Kleuren worden niet met harde contouren aangezet, maar als een zachte nevel over het gezicht aangebracht. Ook zien we de warme, zuidelijke tinten, alsof je een middag in het zonnetje hebt gezeten. Brons-, koraal- en zandtinten zijn de trend, en combineer het eens met een aqua-achtige kleur op het bewegende ooglid.

De huid mag glanzend of mat zijn, maar vooral mat is de trend. De foundation is luchtig, passend bij de conditie van je huid. Is deze van nature droog? Kies dan voor een rijke, romige foundation die als een dagcrème aanvoelt. Is je huid vet? Gebruik een foundation waar zo min mogelijk olie in zit. Zorg dat je huid mooi egaal is opgemaakt, dat maakt of breekt de rest van de make-up. De wimpers mogen flink gezien worden, maar de wenkbrauwen worden zachter en lichter, dus geen harde potloodstrepen.

Alle do's en don'ts op een rijtje:

Do's
* Lippen strak omrand met lippotlood, opgevuld met lipstick in dezelfde tint.
* Zachtroze tinten op de huid of juist warme, bronsachtige kleuren
* Zachtere, lichte wenkbrauwen
* Eyeliner in frisse kleuren, uitgelopen in een 'vleugeltje'
* Glanzende of juist matte, egale huid
* Zachte contouren
* Smokey eyes met lichte, frisse kleuren

Don'ts
* Felrode lippen
* Donkere wenkbrauwen, harde strepen
* Bruine blushers
* Smokey eyes met zwart of bruin
* Donkergrijs, -bruin en -paars
* Harde contouren

Zie www.makemeover.org voor nog meer make-upadvies.