De beste iPod-speakers

Cadeaus & hebbedingetjes door Jet

De iPod is niet meer weg te denken uit ons leven, bijna iedereen heeft er wel één. En dat is ook niet gek, want wat een fijne apparaatjes zijn het toch! Door het grote succes van de iPod zijn ook de iPod-accesoires steeds meer in trek, zoals de iPod-speakers (ook wel docking stations genoemd).

Wat een fantastische uitvinding; met deze speakers kun je overal naar jouw favoriete muziek luisteren. In de keuken tijdens het koken, tijdens een gezellig dinertje, in bad, in het park onder het genot van een glaasje wijn of op het strand tijdens het zonnen. Ook dienen de meeste speakersets gelijk als oplader voor je iPod: twee vliegen in één klap dus.

Er zijn vele varianten verkrijgbaar: kleine compacte uitvoeringen, die handig mee te nemen zijn en grotere (zwaardere) modellen, die veelal een betere geluidskwaliteit hebben. Sommigen hebben een radio, anderen een afstandsbediening, kortom: er is keuze genoeg!

Maar welke iPod-speaker is het best en ook nog betaalbaar? Ze.nl ging op onderzoek uit en stelde een top 5 samen:

1. Philips DC315
Omschrijving: Eigenlijk bedoeld als wekker, zodat je elke dag wakker kunt worden met jouw favoriete muziek, maar ook te gebruiken als draagbare speakerset. De basreflex speakers zorgen voor krachtige, diepe klanken.
Prijs: 83 tot 109 euro.
Bijzonder: Dus ook te gebruiken als wekker met digitale klok en alarmfuncties. Ook zit er een FM-radio op. 

2. Logitech Pure-Fi Mobile
Omschrijving: Je kunt de Logitech Pure-Fi Mobile met zijn grootse geluid en kleine formaat overal mee naartoe nemen. Via Bluetooth heb je de vrijheid je muziek draadloos af te spelen. Ook te gebruiken als draadloze speakerphone. De oplaadbare batterijen gaan 12 uur mee.
Prijs: 40 tot 139 euro.
Bijzonder: Niet veel bijzonders aan: lekker recht toe, recht aan. Minpunt: je kunt de iPod hier niet in plaatsen.

3. Logitech Pure-Fi Anywhere
Omschrijving: Het grote broertje van nummer 2. Het Pure-Fi Anywhere luidsprekersysteem geeft een helder geluid met maximale bas en minimale vervorming. In het meegeleverde opbergtasje voor onderweg berg je de luidsprekers, afstandsbediening en lichtnetadapter veilig op. Dankzij het compacte formaat en lange batterijduur (10 uur) is dit de ideale partner voor jouw iPod of iPhone.
Prijs: 90 tot 169 euro.
Bijzonder: Mét afstandsbediening zodat je gemakkelijk je iPod kunt doorzoeken.

4. Altec Lansing iM600
Omschrijving: Een super draagbaar systeem met ingebouwde FM-radio. De speaker werk op een adapter en oplaadbare Li-ion batterijen (gaan 7 uur mee). Beschikt ook over een usb- en AUX-aansluiting.
Prijs: 79 tot 150 euro.
Bijzonder: Met radio en afstandsbediening. Geschikt om foto's en video te bekijken.

5. JBL Radial Micro
Omschrijving: Dit stijlvolle dockingsysteem brengt je muziek tot leven in een krachtig kamervullend surroundgeluid. Eenvoudigweg je iPod in de docking plaatsen en genieten maar! Dankzij de meegeleverde afstandsbediening kun je vanaf de bank op je gemak je favoriete tracks selecteren.
Prijs: 85 tot 149 euro.
Bijzonder: Erg mooie vormgeving.

Naar mijn mening is een docking station echt een ontzettend handig apparaat, die elke mobiele muziekliefhebber in bezit moet hebben!