Zaadvragers en one night stands

Relaties door Eline_B

Stel je voor: je wordt wat ouder, je biologische klok gaat steeds harder tikken en je hebt nog steeds geen man in je leven. En ondertussen dat wanhopige gerammel van je eierstokken... Het wordt tijd voor actie: ik moet NU zwanger worden! 

Nee, ik kan me er zelf niets bij voorstellen, maar anderen misschien wel. Toch krijgen Nederlandse advocaten steeds meer vrouwen aan hun bureau die allemaal hetzelfde willen: bewijzen dat een bepaalde vent de vader van hun kind is. Die arme mannen, ze hebben geen benul van al de smerige trucjes die vrouwen kunnen uithalen om 'stiekem' zwanger te raken.

Ik  vraag me af of mannen na het lezen van dit artikel nog hetzelfde denken over one night stands, want juist dan pakken deze - ik noem ze voor het gemak even - zaadvragers hun kans. Tegen je one night stand kun je namelijk gemakkelijk liegen, je slikt je pil de volgende dag gewoon niet en bovendien zijn de juiste (rijke) slachtoffertjes simpel te vinden. Want stiekem zijn deze vrouwen zich behoorlijk bewust van de voordelen: de verantwoordelijkheden van de man. Hij moet de vrouw alimentatie betalen, het kind zal later erven en de naam van de vader staat op de geboorteakte.

Volgens advocate Tineke de Rouwe zijn dit soort omstandigheden 'misverstanden'. De vrouwen (veelal dertigers) denken dat ze een relatie hadden met de man, terwijl de man helemaal niet op de hoogte was van een relatie of trouwplannen. Laat staan dat ie kinderen op de planning had! De kerels denken daarentegen vaak dat de vrouw een prostituee is of gewoon een losse flirt. Het gaat hen uiteindelijk gewoon om lust.

Misschien moeten deze vrouwen zich gaan realiseren dat kinderen geen huwelijksaanzoek met zich meebrengen. En dat hetgeen je maakt - een kind dus - een echt en levend wezen is dat 24/7 aandacht en verzorging nodig heeft. Kinderen bieden geen garantie op een mooie/rijke toekomst en je kunt ze niet even uitzetten als je dat wilt. Schaam je!