Bij Linke Loetje zit je goed

Eten door Eline_B

Gerard Joling komt er al jaren over de vloer en zodra je naar binnen stapt weet je waarom: de knusse sfeer lacht je tegemoet! Het is er ouderwets gezellig en zo is het restaurant ook aangekleed. En zodra je de krant (het menu) openslaat, zie je ook nog eens veel en vooral verschillende maaltijden.
 
Elke maaltijd heeft een grappige naam gekregen, waardoor de toon aan tafel meteen is gezet. Er is een overvloed aan keuzes en daarom veel te zonde om er maar één gerecht te proeven. Ik ging dan ook gewapend met vijf man naar het restaurant, zodat we zo veel mogelijk konden uitproberen.

Het eten is heerlijk, ik kan niet anders zeggen. Van het restaurant krijg je bij binnenkomst een mandje brood met (de allerlekkerste!) kruidenboter. De maaltijden worden precies klaargemaakt zoals jij het wil en het vlees is vers en mals. Voor de vis geldt hetzelfde. De sauzen die je naast je bestelling kan nemen zijn geheel zelfgemaakt en dat proef en zie je. Bij de hoofdmaaltijd krijg je een gepofte aardappel op je bord geserveerd. Daarnaast komen er verschillende schalen op tafel, waaronder bloemkooltjes en gebakken aardappeltjes. Deze hapjes zijn net even wat minder lekker, maar moet je zeker niet overslaan.

De bediening is redelijk. Onze (hoofd)serveerster had duidelijk ervaring, ze was aardig en vlot. Ze luisterde aandachtig naar al onze wensen en was de hele avond even vrolijk. Een tweede serveerster was duidelijk minder. Zij bracht met een chagrijnig gezicht de borden en er kon nog net een 'ja' vanaf toen we drankjes bestelden. Gelukkig maakte de sfeer van het restaurant haar ruimschoots goed.  

In Linke Loetje is het eten kwalitatief (zeer) goed. De prijs ligt wellicht iets hoger dan je gewend bent (gemiddelde menuprijs = 34 euro), maar al met al is het restaurant zeker een bezoekje waard!

Linke Loetje
Loet 6
1741 BP Schagen 
tel: 0224-297494