Op jacht naar Mr. Right

Single & daten door Karin

Met de uitvinding van het internet zijn de mogelijkheden om een leuke vent te ontmoeten enorm gegroeid. Hieronder de hipste manieren om de prins op het witte paard tegen het goddelijke lijf te lopen.

Internetdaten
Schaamden mensen zich vroeger nog om te zeggen dat ze hun partner via een datingsite hadden ontmoet, tegenwoordig doet (gelukkig) niemand er meer moeilijk over. Voordeel is dan ook dat steeds meer 'hippe' mensen zich inschrijven op een datingsite, zodat het aanbod ook nog eens leuker wordt. Daarbij leggen veel datingsites de nadruk op bijvoorbeeld opleidingsniveau (match4me.nl en e-matching.nl), uiterlijk (mooiemensen.com) of het matchen van karakters (parship.nl). Zo kun je ook nog kiezen wat jij belangrijk vindt en hierbij de juiste site kiezen.

Voordelen
- Het is een echte snoepwinkel. Je kunt de voorkeuren van jouw ideale 'snoepje' invullen en er wordt meteen een reeks uitgepoept met 'jouw ideale kandidaten'. Altijd handig.
- Het is veilig. Een afwijzing online komt toch een stuk minder hard binnen dan een live afwijzing.

Nadelen
- Alle zinloze mailtjes over en weer over hobby's en werk gaan snel vervelen.
- Foto's kunnen ontzettend vertekenen.

Speeddaten
Met zo'n 25 mannen en vrouwen die je niet kent afspreken in een kroeg of restaurant. Klinkt eng, maar het is ontzettend leuk. Elke drie minuten wordt er gewisseld en vink je (discreet) aan of je wel of niet geïnteresseerd bent. Wij vrouwen weten tenslotte na drie minuten al of we het iets vinden.

Voordelen
- Je ziet de personen live.
- Je hebt vijfentwintig dates op één avond. Over productiviteit gesproken.
- Als hij niet leuk is, ben je binnen drie minuten van 'm af.

Nadelen
- Je hebt ook 24 'concurrentes'.
- Het aanbod mannen is meestal niet echt 'je van het'... (Gebaseerd op eigen ervaringen.)

Eyeflirt speeddaten
De nieuwe en hippe variant op speeddaten is Eyeflirt speeddaten. Hierbij praat je niet, maar kijk je elkaar één minuut constant in de ogen aan. Dit doe je met ongeveer twintig verschillende mannen.

Voordelen
- Voor mensen zonder gespreksstof is het ideaal.
- Als je mooie ogen hebt, zit je gebakken.
- Het kan erg op je lachspieren werken.

Nadelen
- Sinds wanneer doet het er niet meer toe of je samen lekker kunt babbelen?
- Als je een puist op je neus hebt, heb je het gevoel dat hij alleen maar daar naar kijkt.

Nieuwemensenlerenkennen.nl
Nieuwemensenlerenkennen.nl is geen datingsite. Het is een site voor jonge mensen die buiten hun eigen vriendenkring nieuwe mensen willen ontmoeten. Meestal zijn deze mensen vrijgezel, maar dit is geen voorwaarde. Hierdoor ligt er minder druk op om 'Mr. Right' te vinden. Deze site verzorgt regelmatig borrels en uitstapjes waar je aan deel kunt nemen.

Voordelen
- Er ligt minder druk op je om 'Mr. Right' te vinden. Het gaat er vooral om dat je een leuke tijd met nieuwe mensen (zowel man als vrouw) hebt.
- Er worden erg veel leuke en verschillende activiteiten aangeboden.

Nadelen
- Het kost veel geld. Je betaalt voor een lidmaatschap, maar ook voor de uitstapjes moet je nog geld neerleggen.

Welke datingmethodes heb jij wel eens geprobeerd? En hoe beviel het?