Lifestyle / De maatschappij
De maatschappij

Shocking: Amerikaanse tiener jaagt op bedreigde diersoorten

 
De gemiddelde tiener zit tien uur per dag op Facebook, is druk met vriendjes en organiseert slaapfeestjes met vriendinnen. Kendall Jones houdt er liever andere hobby’s op na. Zij jaagt op wilde dieren. In Afrika.
 
De 19-jarige Kendall Jones lijkt een doodnormale Texaanse scholier. Ze is blond, heeft een Colgate-glimlach en is cheerleader op haar middelbare school. Normaler kan bijna niet. Behalve dan het feit dat ze in haar vrije uurtjes op jacht gaat. En niet op jongensjacht.
 
Waar haar vriendinnen zich druk maken om de aankomende prom night, poetst Kendall in haar schuurtje haar tientallen geweren schoon. Nu is het in Amerika niet heel gek om een wapen te bezitten, maar een tiener die zich met schieten bezighoudt? Dat lijkt ons redelijk vroeg voor een meisje dat nog niet eens volwassen is.
 
Kendall met één van haar prooien

Leeuwen, tijgers en neushoorns
Maar wat nog veel vreemder is, is wat de schietgrage Kendall met haar geweren doet. Ze knalt niet gewoon wat blikken soep neer in de achtertuin, maar reist helemaal af naar Afrika om daar op jacht te gaan naar haar prooi. En haar prooien zijn niet voor de poes. Leeuwen, tijgers en zelfs reusachtige neushoorns: Kendall kan ze inmiddels allemaal van haar lijstje afstrepen.
 
En wat doet een tiener die trots is? Precies, die plaatst de hele reutemeteut op Facebook. Kendall is daarin dan weer helemaal niet anders dan haar leeftijdsgenootjes. Maar haar schokkende selfies met neergeschoten zebra’s en jachtluipaarden gingen binnen no time het hele internet over.
 
Tja, dan kun je verwachten dat menig dierenliefhebber hier niet al te blij mee zal zijn. En ook al ben je niet zo fan van Afrikaanse beschermde diersoorten, dan nog zal iedereen het ermee eens zijn, dat jagen op uitstervende buffels niet helemaal onder het kopje ‘gewone vrijetijdsbesteding’ valt. De reacties onder de foto’s van Kendall waren dan ook niet te zuinig. Zeker omdat Kendall bij elke foto met een smile van oor tot oor naast de meest majestueuze dieren op aarde poseert.

Ook zebra's en leeuwen zijn niet veilig voor Kendall 

'Dieren zijn alleen verdoofd'
Of de dieren waarmee Kendall op de foto gaat ook daadwerkelijk dood zijn, is de vraag. Zelf beweert Kendall dat veel van de dieren alleen verdoofd zijn, aldus Metro UK. Maar dat maakt volgens sommige mensen niet uit. “Het is gewoon al zielig om met een brede grijns naast een halfdood dier te poseren”, is één van de vele afkeurende reacties.
 
Kendall zegt verder dat ze de dieren neerschiet, zodat dierenartsen DNA-monsters kunnen nemen, het desbetreffende beest kunnen opmeten en eventueel antibiotica kunnen voorschrijven als het ziek is, vertelt ze aan New York Daily News. “Jagers zijn de grootste conservatieven die er zijn. We willen juist dat de dierenpopulatie groeit.”
 
Aanstootgevend
Dat klinkt heel aannemelijk, maar dat neemt niet weg dat de foto’s op haar Facebookpagina nogal aanstootgevend zijn. Het Facebook-account van Kendall is inmiddels verwijderd vanwege de stroom aan negatieve reacties. Online gaat er nu zelfs ook een petitie rond om Kendall en haar schietpraktijken een halt toe te roepen.

Het is in ieder geval oppassen geblazen met deze jongedame. Want als ze zelfs een leeuw kan neerschieten, bedenk dan eens wat ze allemaal niet met haar toekomstige vriendjes kan doen als ze haar willen dumpen. Precies.
 
Wat vind jij van de schietpraktijken van Kendall Jones? Snap je waarom ze het doet of vind je het echt niet kunnen?

Foto's: Facebook