Kip met druiven

Eten door Eline_B

Er kan heel veel met kip en daarom is het ook het ideale vlees voor veel mensen. Het is natuurlijk ook niet vet. Ik ben dol op kip, het smaakt toch elke keer weer anders en het is gemakkelijk te bereiden. Deze maaltijd kost je ongeveer 20 minuten om klaar te maken, is lekker en kip op een weer heel andere manier.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
  - 4 stuks kipfilet
  - 1 blikje druiven
  - zoetzure zilveruitjes (2 stuks)
  - 0,5 tablet kippenbouillon
  - 25 gr. margarine boter
  - 2 teentjes knoflook
  - versgemalen peper en zout
  - 3 volle eetlepels variatiesaus (of bindmiddel)
  - 3 takjes peterselie

En dan: bereiden maar...
 
Allereerst kruid je de kip met peper en zout aan beide kanten. Er mag best veel op; de kip moet veel smaak krijgen. Verhit de boter in de ban en bak de kip rondom bruin in circa 5 minuten. Daarna haal je de kip eruit (leg het op een bord, je hebt het straks nog nodig) en laat je het bakvet lekker staan.

Pak twee teentjes knoflook en pers die uit boven het bakvet; even lekker roeren zodat de knoflook zich er een beetje mee vermengt. Verkruimel het tablet kippenbouillon boven het bakvet en doe twee zoetzure zilveruitjes in de pan, samen met de druiven (inclusief het vocht). Roer dit even door elkaar en schenk er dan 1,5 dl. water bij. Breng dit aan de kook en voeg de variatiesaus (of bindmiddel) toe. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat.

Leg de kipfilets er daarna weer in en laat ze nog circa 5 minuten sudderen; zet het vuur dus niet te hoog. De kip moet nog lekker garen. Knip de peterselie fijn en roer deze door de saus heen. Als de kip gaar is, kun je het met saus over de borden verdelen.

Dit gerecht is het lekkerste met gebakken aardappelen en courgette (of sla).

Eet smakelijk!