Erop uit met Valentijnsdag

Reizen door Redactie Ze.nl

De redactie van Vakantie.nl ging op zoek en beoordeelde bestemmingen over de hele wereld op verschillende 'Valentijnscriteria'. Er is speciaal gezocht naar originele, niet-commerciële en romantische bestemmingen. Uiteraard moesten de reizen bestemd zijn voor twee personen. De lijst is daardoor verre van doorsnee en biedt verrassende bestemmingen voor een romantisch weekendje of weekje weg.

Zie hier de top 5 Valentijnsbestemmingen:

1. Kroatië: Dubrovnik
Een romantische bestemming met smalle straatjes, sfeervolle levendige pleinen, huisjes met terracotta daken en oude kerkjes. Ondanks de historische uitstraling is Dubrovnik vooral een trendy stad.

2. Nederland: Domburg
Het plaatsje Domburg ligt direct aan zee, aan de noordwestkust van Zeeland. Aan de rand van het dorp zijn bosgebieden en duinlandschappen. De rust en schoonheid van de natuur, charme van de stad, de vele restaurantjes en een kuur- en beautycentrum bieden veel romantiek.

3. Cariben: Barbuda
Barbuda biedt maagdelijk witte en roze zandstranden en koraalriffen. Verliefde stellen kunnen hier samen snorkelen of zonnen op een van de verlaten stranden.

4. Kust van Mozambique: Ilha Benguerra
Ilha Benguerra ligt midden in het Bazaruto National Park en is omgeven met parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en prachtige palmbomen.

5. IJsland: Reykjavik
Reykjavik staat bekend om haar helende bronnen en rustgevende watervallen. De sprookjesachtige omgeving toont IJsland op haar mooist.

Bekijk de 96 andere bestemmingen op www.vakantie.nl/valentijn.