Maak je winter warm!

Cadeaus & hebbedingetjes door Martine

1) Pimp je theemuts!
Er is weinig lekkerder dan met je handen om een grote kop thee gevouwen onder een plaidje op de bank te zitten. Koekjes erbij, sloffen aan... Hoe truttiger, hoe beter! Dacht je dat jij het summum op dit gebied al bereikt had met je te lelijke dierenpantoffels? No way, het kan beter! Theeleut in stijl met je zelf gepimpte theemuts! Bestel het doe-het-zelf-pakket op feestkriebels.nl! Liever een kant-en-klaar-exemplaar? Ook die kun je hier bestellen: voor theepotten én theeglazen.

2) Droge voeten
UGGs zijn lekker warm, maar de sneeuw is killing voor deze suède sloffen. Daarom is het misschien een goed idee om je schapenvachtjes eens in te ruilen voor waterdichte en onderhoudsvrije stappers: regenlaarzen! Hoewel deze laarzen al een paar seizoenen geleden hun hipte-hoogtepunt hadden, lijkt www.bootcreation.nl nog steeds niet klaar met deze trend. Grappig: Fragrance Boots die, in tegenstelling tot hun traditionele soortgenoten, niet naar rubber stinken, maar een lekker geurtje hebben!

3) Hip hoofd
Een voordeel van extreme kou is: alles is geoorloofd om je warm te houden. Dus ook oorwarmers! Hoewel niet altijd even sexy, blijven ze leuk. Voor oorwarmers kun je overal terecht en je kunt met ieder budget je oren op een leuke manier opwarmen. Zo zijn de grijze oorwarmers van Scapino nog geen vier euro en betaal je voor de bruine UGG-oorwarmers een kleine 100 euro...

Ook de Goofy-mutsen met 'flaporen' zijn helemaal hip. Stoer en toch vrouwelijk door het zachte (nep!)bont!

4) Warme voeten
Vroeger hadden wij thuis een elektrische voetenzak. Heel truttig en ouderwets, rood met crème geruit, maar wel supercomfortabel! Even Googleen leerde mij dat ze nog steeds bestaan! Nog altijd even lelijk, maar wel effectief! Je kunt voor een voetenzak bijvoorbeeld terecht bij Wehkamp.nl.

5) Hot hot hot: de Slanket!
Nou ja, hot... Echt uitdagend is 'ie niet, maar oh wat is 'ie warm... De Slanket (combi van 'sleeves' en 'blanket') is je oude vertrouwde fleece-dekentje verknipt tot mega-soepjurk. Oh zo fout, maar intussen wel dé hit van deze winter! Je kunt hem via internet of via TellSell (onder de naam Snuggie) bestellen, maar kijk ook even bij de Blokker voor de goedkope imitatievariant!

6) 50 Foot Snow Ball Launcher
Hoewel de winter er vaak voor zorgt dat we binnen blijven, maakt deze wintergadget het wel erg aantrekkelijk om naar buiten te gaan! Neem wraak op iedereen die je de afgelopen weken bekogeld heeft met sneeuwballen met dit mega sneeuwballenkanon! Voor 29,95 dollar hier te bestellen. Van zo'n sneeuwballengevecht krijg je het vanzelf weer warm.

7) Swing je warm
We hadden het net al even over oorwarmers, maar wat dacht je van deze oorwarmers-koptelefoon? Zo blijven je oren warm en met je favoriete zomerse muziek kom je vanzelf in beweging wanneer je 's morgens in de kou staat te wachten op je bus...

8) Hete bedpartner
Je warmt het snelst op tussen de koude lakens met een hete bedpartner. Bijvoorbeeld deze magnetronknuffel! Hoewel een real life-lover sneller resultaten boekt...

9) USB Cup Warmer
Computernerds kennen het: ongemerkt zit je alweer veel te lang achter de computer en wanneer je besluit je ijskoude handen om je mok heen te slaan, is deze helemaal koud. De USB Cup Warmer zorgt ervoor dat, via de USB-poort van je computer, je koffie warm blijft!

10) Hot chocolate
De laatste tip is een oudje, maar misschien wel de beste: warme chocolademelk. Zo lekker als je vers uit de kou komt! 'Verse', zelfgemaakte chocolademelk is natuurlijk het lekkerst:

  • Verwarm melk in een pannetje, maar laat het niet koken.
  • Doe in een mok één flinke theelepel cacao met een kop erop en twee theelepeltjes suiker. Leng dit alvast aan met een klein beetje van de al iets verwarmde melk.
  • Goed roeren!
  • Doe de rest van de warme melk er al roerend bij. Klaar!

Maar je kunt tegenwoordig ook decadent met Choc-o-lait-sticks door je warme melk roeren. De chocoladestokjes met echte Belgische chocolade maken van je melk echt een feestje...

Lees hier hoe Ze-lezeressen de winter doorkomen en vertel jouw overlevingsstrategie!