Mystery Tales: Time Travel

Media door Susanne

Het verhaal
Een Franse schrijfster vindt in het oude huis van haar tante een dagboek. Terwijl ze het leest maakt ze reizen door de tijd en belandt ze op vreemde plaatsen. Ze komt in verschillende tijdperken terecht waar ze uit moet zien te komen. Ze wil het liefst zo snel mogelijk naar huis, maar onderweg komt ze veel interessante figuren tegen die haar de weg versperren.

Het spel
Mystery Tales: Time Travel zelf is een zoek en vind-spel. Je krijgt een lijst met voorwerpen die ergens verborgen liggen en die moet je dan op zien te speuren. Het klinkt simpel, maar eigenlijk is het nog best lastig. Sommige objecten zitten onwijs goed verstopt. Gelukkig kan je hints verdienen door oogballen en robijnen te verzamelen. Met die spullen kan je een toverspreuk uitspreken, die je vertelt waar een voorwerp ongeveer ligt. Dat heeft me meerdere keren gered, want voor je het weet is de tijd om en moet je het hele level opnieuw spelen.

De Franse schrijfster praat de levels een beetje aan elkaar, maar naar mijn mening praat ze iets te veel. De conversaties met de rare figuren (Chinese Goden, Romeinen en dergelijke) zijn ook vaak een beetje flauw. Misschien komt dat wel doordat het vertaald is uit het Engels. Het is helaas niet zo dat je constant met je stylus (het pennetje dat bij de DS hoort) op het scherm kan tikken zonder het eerst te lezen, want in de conversaties zitten vaak hints verborgen die je kunnen helpen met het spel. Gelukkig kan je het spel ook zonder verhaal spelen, voor het geval dat je echt geen zin meer hebt in het geklets.

Naast de zoekplaatjes zijn er ook twee minigames, die in het verhaal af en toe tevoorschijn komen. In het spel Memory speel je het klassieke memory-spel en in het spel Spreuken moet je met je stylus een vorm tekenen voordat de tijd om is. De tijd gaat wel ontzettend snel en je mag de stylus niet optillen, dus het is nog best een lastig karweitje.

En?
Het spel is erg leuk en best verslavend. Je komt al snel in het verhaal en wilt toch wel graag weten hoe het allemaal verder gaat. Daarnaast zijn zoekspelletjes sowieso al erg leuk. Iedereen kan zich nog wel herinneren hoe graag je als kind verstoppertje speelde. Een groot nadeel is wel dat als je een level niet haalt, je dan weer helemaal opnieuw moet beginnen. De voorwerpen liggen dan vaak weer op dezelfde plek, dus de tweede keer speel je het level gelukkig wel erg snel uit. Dat geeft ook de neiging tot vals spelen. Gewoon heel vaak zoekspreuken gebruiken, het level opnieuw starten en je bent zo uitgespeeld.

Al met al een leuk spel, een aanrader voor mensen die goed kunnen zoeken!

Mystery Tales: Time Travel
Nintendo DS

EAN: 8713747103393
Prijs: 29,99