Sneak peak: H&M 2010

Mode & trends door Redactie Ze.nl

2010 begon goed toen ik na een zonnige vakantie terug kwam in het koude, witte Nederland en op de deurmat een lekker dikke catalogus vond met de nieuwe voorjaarscollectie van H&M. Afkicken van slippers en zomerjurkjes kon ik nog even uitstellen.

Fashion with a view
De damescollectie, Fashion with a view genaamd, bestaat voornamelijk uit luchtige tops in pasteltinten, schattige rokjes en jurkjes, veel ruffles en super gave hakken en accessoires. Kenmerkend zijn de lichte kleuren, die we 's winters vooral mijden, maar die in deze collectie meteen van de pagina afknallen. Wit gecombineerd met licht paars, blauw en roze is de basis voor deze collectie.


Ook voor de liefhebbers van Divided doet H&M weer erg haar best aankomend jaar. Met de collectie Here comes the sun kunnen we ons verheugen op panter- en bloemenprints, korte trenchcoats, geweldige sleehakken en felgekleurde jurkjes. Ook hier zijn de accessoires weer zoals we van H&M gewend zijn: fantastisch, maar betaalbaar. Wat dacht je van suède sleehakken voor 20 euro?!

Beide voorjaarscollecties zijn nu online bij H&M te bestellen en druppelen ook langzaamaan de winkels binnen. Met een dik vest en een legging of maillot zijn sommige dingen zelfs nu al te dragen, mocht je je niet meer in kunnen houden.

Spring is in the air
Ook de dames met iets meer geduld worden beloond dit jaar. Het tweede deel van de voorjaarscollectie is het wachten waard. De lente wordt een groot feest met bloemenprints, felle kleuren, veel wit en diverse gecombineerde etnische prints. Aangevuld met grote, opvallende accessoires en zonnebrillen kan de lente niet snel genoeg beginnen.

"In de collectie zitten ongelofelijk veel must-haves, van klassieke items die weer helemaal nu zijn tot etnisch geïnspireerde looks die je er als een echte wereldreizigster uit laten zien. Ook ga je op zowel kunst als natuur geïnspireerde mode zien, wat leidt tot bijzondere prints," aldus Ann-Sofie Johansson, hoofdontwerpster bij H&M.

De collectie bevat scherpe silhouetten met een grote eighties invloed: zachte, vrouwelijke vallingen, vintage jurken, patronen en prints en grote accessoires en veel meer. Het kleurenpalet bestaat uit voornamelijk wit, blauw, beige en grijs, leerkleuren, watertinten, rijke specerijachtige tonen en neonkleuren.

Sonia Rykiel part 2
Ook komt er begin dit jaar een vervolg op de samenwerking met Sonia Rykiel. Na de lingeriecollectie van december vorig jaar komen H&M en Sonia Rykiel dit jaar op 20 februari met een knitwear-collectie. De collectie, die typisch Sonia is, wordt gekenmerkt door felle kleuren, streepjes en strikjes. Ook aan de jongere fashionista's is gedacht; meisjes van anderhalf tot acht jaar kunnen ook hun slag slaan.

Breaking news
Terwijl ik dit artikel schrijf, komt er een bericht van H&M binnen over hun nieuwe organic-collectie. The garden collection wordt eind maart van dit jaar gelanceerd in hun winkels en is gemaakt van natuurlijke materialen en draagt op die manier bij aan een betere, groenere wereld.

De collectie is romantisch, stijlvol en abstract. De inspiratie komt uit tuinen, zonovergoten landschappen en de hippie chique van de jaren '70. In combinatie met bijzondere materialen als gerecyclede petflessen is het een collectie waar ik niet op kan wachten.

Al met al zien de eerste maanden van dit H&M-jaar er veelbelovend uit. Weg zwart, dikke truien en wollen sjaals. Hallo bloemenprints, blote benen en felle kleuren!

Waar verheug jij je dit jaar op bij H&M? En ga je in de rij staan voor een Sonia Rykiel?