Fashion / Mode & trends
Mode & trends

365 dagen lang, dezelfde jurk!

Dezelfde jurk een heel jaar lang dragen? Dat is toch viesss! Nee hoor, de hygiënepolitie hoeft niet te worden ingeschakeld, want Sheena heeft in totaal zeven identieke jurken: eentje voor elke dag van de week. Er wordt dus gewassen! Elke dag 'herontwerpt' ze de jurk weer door 'm anders te dragen en nieuwe accessoires toe te voegen. Kniekousen, hoedjes, sjaaltjes, schoenen... niets is te gek! De jurk is van van zwart duurzaam katoen en door een bevriende ontwerpster gemaakt. Hij kan op verschillende manieren gedragen worden en is geschikt voor zowel de winter als de zomer. De accessoires zijn allemaal vintage gekocht, zelfgemaakt of ingestuurd door fans.

The Uniform Project verwijst naar de uniformen die worden gedragen door Indiase schoolkinderen. Sheena is zelf opgegroeid in dit arme land en herinnert zich nog maar al te goed dat ieder kind het uniform op een andere manier droeg, accessoires toevoegde en het dus uniek maakte. Eigenlijk doet ze nu dus hetzelfde!

Met haar originele fashion project wil Sheena aandacht vragen en geld inzamelen voor de Akanksha Foundation: een project dat zich inzet voor kansarme kinderen in India. Ze is op 1 mei 2009 begonnen en heeft vandaag de dag al ruim 51.516 dollar ingezameld. Van dit geld kunnen 143 arme kinderen een jaar lang naar school!

Als je dan toch iets voor het goede doel doet, doe het dan in style... Hulde aan Sheena!

Wil jij een donatie doen of accessoires opsturen? Kijk snel op de website.