Modetrend: pailletten

Mode & trends door Marcella

Pailletten zijn nu niet alleen voor de feestdagen; ook de maanden ervoor en erna mag je helemaal opgaan in deze glitter and glamour-trend. Waar zitten de pailletten, welke kleur hebben ze en hoe draag je ze? Je leest het hier!

Welke items?
Je ziet de pailletten overal. Naast de kleine bewerkingen op truitjes, gaan we deze herfst en winter met gehele pailletten-items helemaal over the top in positieve zin! Want wat zijn de pailletten-items geweldig! De pailletten-blazer en -jurkje zijn de favoriet en niet voor grijze muisjes weggelegd. Daarnaast zien we natuurlijk ook de pailletten-legging. Accessoires gaan ook helemaal op in deze trend: de clutch (klein tasje), haarband en schoenen zijn glamourous bedekt met pailletten. De pailletten-clutch is ideaal voor degenen die nog moeten wennen aan deze modetrend. Het is niet te overheersend, maar voegt wel meteen een leuk, hip detail toe aan je outfit.

Welke vorm en kleur?
De ultieme kleur van de pailletten, die qua vorm dit jaar van klein en rond tot groot ovaal variëren, is en blijft zwart. Het is waarschijnlijk de veiligste kleur, maar nog steeds erg chique en hip. Daarnaast zien we natuurlijk de feestkleuren zilver en goud. Maar pailletten zouden geen modetrend zijn als we ze niet ook in andere kleuren zagen. Wil je net iets anders dan zwart, kies dan voor donkerblauw. En durf jij meer aan dan deze 'veilige' kleuren, ga dan voor donkerpaars, roze of felblauw!

Succes verzekerd!
Ter inspiratie hebben we een aantal pailletten-items geselecteerd. Als je het zo bij elkaar ziet, kun je het misschien iets te veel van het goede vinden. Maar de gouden regel bij deze trend is dan ook het bij één pailletten-item te houden en dan is hij geweldig! Wanneer je thuis voor de spiegel staat, lijkt het je misschien too much. Maar zet dat uit je hoofd, en ga de uitdaging aan. Want eenmaal op een feestje, etentje in je favoriete restaurant of drankje in de stad steel jij absoluut de show!

1. Blazer 59,95 H&M. 2. Rok 22,90 River Island. 3. Clutch 45,- Topshop. 4. Gilet 29,95 H&M. 5. Jurk 72,90 Topshop. 6. Haarband 29,95 WeLikeFashion. 7. Clutch 22,90 River Island. 8. Legging 14,95 H&M. 9. Jurkje 39,95 WeLikeFashion. 10. Vestje 38,90 Topshop.